Комисия отвори 300 писма, пуснати в кутията на Дядо Коледа в Благоевград

снимки: Община Благоевград

Комисия отвори и разгледа 300 писма, пуснати в кутията на Дядо Коледа под елхата на площад „Георги Измирлиев” в Благоевград.

Освен деца от Благоевград, на белобрадия старец са писали и малчугани от Кочериново, Яхиново, Зелен дол и Долно Церово.

Писмата бяха отворени от комисия в състав: Христина Шопова, директор дирекция „Хуманитарни дейности” в община Благоевград, Антоанета Григорова, директор на ЦДГ  № 1, Мая Христова- учител по български език и литература в V СОУ „Георги Измирлиев”, Маргарита Бумбарова - начален учител в III ОУ „Димитър Талев”, и началник-отдел „Култура” Елена Арнаудова.

Избраните единодушно от журито писма ще бъдат предоставени на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, който ще сбъдне едно детско съкровено желание.

„Тази година в кутията на Дядо Коледа са пуснати много цветни писма, много рисунки и много истински желания”, коментира Елена Арнаудова, началник отдел „Култура”. Тя допълни, че много от писмата са свързани с нематериални желания като здраве, късмет, щастие на всички. Малките Гери и Никол са едно от доказателствата. Те са пожелали „Само любов по света и хората да бъдат добри”.

Сред исканията, отправени към белобрадия старец, са здраве, ново гадже, плюшен Йори, телефони, таблети, котка, детски колички, кукли, книги и много други. Малкият Митко мечтае като порасне, да стане майстор и да поправя различни уреди, затова на Дядо Коледа е писал, че иска масичка с много инструменти.

Любопитен факт, който журито сподели, е, че малчуганите не крият в своите писма, че не са слушали, но обещават, че това ще се поправи през новата година. В някои от писмата исканията са за подарък на някой друг- мама, татко, приятел, сестричка или братче.

Журито обаче е категорично, че всяко писмо е уникално, интересно и написано с любов.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK