Без секции в ромския квартал в Кюстендил

Петър Паунов, снимка: infomreja.bg

Кметът на Кюстендил Петър Паунов подписа заповед, с която регламентира изместването на избирателните секции от ромския кв. "Изток" в града. Целта е да бъде предотвратена порочната търговия на гласове при избори сред ромската общност. Съгласно заповедта, броят на избирателните секции на територията на община Кюстендил на предстоящите местни избори ще бъде 110. В тях ще бъдат включени 64 254 избиратели.

Шестте секции в кв. "Изток“ ще бъдат преместени извън него и ще се обединят с други шест в Кюстендил. Кварталът е населен предимно с роми, като броят на гласоподавателите в него възлиза на 5654 души. Заповедта определя образуването на нови 12 смесени секции, в който общият брой на гласоподавателите е 11 397, като в това число влизат избирателите от кв. „Изток“ и 5743 гласоподаватели от други градски секции.

„Лихварите, бароните и насилниците трябва да бъдат лишени от възможността да упражняват контрол върху вота. С изнасянето на избирателните секции от квартал „Изток“ целим да не бъде опорочаван вота. Ние не можем да спрем някой да продаде гласа си, но можем да осигурим условия хората да не бъдат притискани да гласуват нечестно“, каза кметът Петър Паунов и добави, че решението е съгласувано с местната полиция.

 

КОМЕНТАРИ

Николова09:50 - 28.08.2011
време беше
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK