Без любителски риболов до 1 юни

снимка: Дани Асенова, infomreja.bg

Забраната за любителски риболов по време на размножителния период е в сила до 1 юни 2012 г. 

Със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов от днес се забранява любителския риболов за 46-дневен период. Забраната влиза в сила от 17 април, заради Великденските празници и възможността любителите риболовци да упражнят своето хоби през почивните дни.

Забраната е на основание Закона за рибарството и аквакултури и се прилага ежегодно през размножителния период на видове във водите на Черно море, р. Дунав и вътрешните водни обекти.

Забраната за любителски риболов е от 17 април и ще продължи до 1 юни 2012 г., тя важи за всички пролетно-лятно размножаващи се видове.

Уловът на калкан в общностните води на Черно море се забранява през периода от 15 април до 15 юни включително. Уловът на попчета с мрежени риболовни уреди във водите на Черно море и на карагьоз /дунавска скумрия/ се забранява от 15 април до 15 май включително.

Срокът на действие на забраната за улов на щука и бяла риба, въведена със Заповед на министъра на земеделието и храните от 13 март 2012 г., се удължава до 1 юни 2012 г.

За любителите риболовци има оставени свободни водни обекти на територията на страната за осъществяване на риболов. На територията на Благоевградска област това са: водоем между с. Горно Лешко и с. Долно Лешко, водоем Блатото над с. Логодаж, баластриера Бистрака под моста за с. Покровник, яз. Бели брег в Сандански, водоем Ормана до Пресевната в местност ”Ормана” в Гоце Делечев, напоителен канал „Топлика” от главния път свързващ Гоце Делчев.

За свободни водни обекти в региона са определени още: Илинден до пътя от с. Копривлен под помпената станция, яз. Самуилово в община Петрич, водоем Марена до с. Марикостиново и първи водоем до завод за релета в с. Баня, общ. Разлог.

На територията на Кюстендилска област може да се осъществява риболов в два водоема при разклона на с. Паничарево в община Бобов дол и на стар рудничен котлован, с. Николичевци, общ. Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Eмо11:51 - 17.04.2012
Няма по-тъпи управници в света от българските. На всеки в тая държава му е ясно,че пролетта закъсня повече от месец и в момента рибата изобщо няма хайвер, а на 3 юни ще бъде пълна ,но тъпия министър подписва без изобщо да се замисли. Повръща ми се от такива тъпанари!
Eмо11:25 - 17.04.2012
Няма по-тъпи управници в света от българските. На всеки в тая държава му е ясно,че пролетта закъсня повече от месец и в момента рибата изобщо няма хайвер, а на 3 юни ще бъде пълна ,но тъпия министър подписва без изобщо да се замисли. Повръща ми се от такива тъпанари!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK