Без гласовете на ГЕРБ приеха бюджета на община Гърмен за 2013 г.

снимки: infomreja.bg

С гласовете на мнозинството общински съветници от ДПС, които са 10 на брой, двама съветници от „Коалиция за Гърмен” - БСП и ВМРО и един независим общински съветник, бе приет отчетът на община Гърмен за 2012 година.

Само четиримата съветници от ПП ГЕРБ - Верхад Ислямов, Асим Адемов, Стоян Стругов и Ибрахим Джуркин, гласуваха против отчета, като по същия начин дадоха вота си и за представения им от кмета Ахмед Башев и финансовия директор на община Гърмен Красимира Ушева бюджет за настоящата година.

Герберите от Общинския съвет освен че гласуваха срещу приемането на отчета на Башев, поискаха и пълен отчет за похарчените 180 000 лева за снегопочистване, 125 949 лв. за осветление, 386 538 лв. за издръжка на администрацията и други направени разходи от община Гърмен.

„Какво включва издръжката на общинската администрация, че плануваните 343 000 лв. се оказаха недостатъчни и трябваше да напишете в отчета, че сте похарчили още 43 500 лева? Какви са тези допълнително изразходени 40 500 лева над предвидените 85 000 лева за осветление? Коя община харчи 126 000 лева за осветление?“, поискаха да узнаят парламентаристите от управляващата партия.

Те обявиха, че в никакъв случай не приемат, че за снегопочистване общината е изхарчила сумата от 180 000 лева при плануваните 56 000 лева.

„Настояваме да ни бъдат предоставени фактури от кметствата по места за разходите за снегопочистването”, поискаха от кмета Башев и финансовия директор Ушева съветниците от ГЕРБ по време на заседанието на Общинския съвет.

По думите им общината не им е дала адекватен отговор за похарчените близо половин милион лева повече от предвидената първоначално сума.

„Не ни беше обяснено къде се намира закупената земя с общински пари за 16 786 лева, както и за какво Община Гърмен ще се използва този терен. Подобни неща са възможни заради мнозинството на ДПС съветниците в местния парламент и техните коалиционни партньори от абсурдната коалиция между БСП и ВМРО“, коментираха съветниците от ГЕРБ.

Така те мотивираха отрицателния си вот за отчета на бюджета за 2012 година. Те подчертаха, че остават с удовлетворението, че не са подкрепили и не са сложили подписа си под съмнителни решения, взети от сегашния състав на Общинския съвет в Гърмен.

Подобни аргументи съветниците от ГЕРБ изложиха и по отношение на приемането на бюджета за настоящата година. „В него повечето средства не са разпределени според нуждите на жителите на населените места, а избирателно“, смятат Стоян Стругов, Верхад Ислямов, Асим Адемов и Ибрахим Джуркин.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

другари21:38 - 26.02.2013
Асим Адем е внедрен в ГЕРБ.И той е Маноле като Башев.Питайте го какво търси постоянно по Турция,уж при брат му? Дами и господа от ГЕРБ,опомнете се и от доносниците освободете се.Ами Сейхан какъв е?
до ГЕРБ18:41 - 26.02.2013
Хаха мислиш ли че Манолето -Башев ще остави Асим Адемов да присвои държавна земя нали ще го разнесат всички кучета манолчета .Що говориш глупости това няма как да стане Башев е толкова алчен и жесток та баш на Асим ще остави да присвоява земи . Нали знаем кой ги присвоява от негово име земите Рахат Ходжа се казва
1213:48 - 26.02.2013
Като го гледам тоя рибанец на последната снимка не му пука нито от прокуратура нито от съд.Имаш ли достатъчно парички велик си навсякъде и не ти пука от никой.А сега за да е по-спокоен ще стане депутат за да си получи имунитетче.
GERB13:22 - 26.02.2013
PROVERKA OT PROKURATURATA I ZA ASIM ADEMOV KAK E PRISVOIL DARJAVNA ZEMIA ZA SIMVOLICNA SUMA .ZATOVA NARODA VASTANA OT TAKIVA MESTNI GERBERI KOITO SA BEZKRUPOLNI I NIAMAT STRAM

FACEBOOK