44 зрелостници са удостоени с отличието „Национална диплома“

Снимка: Infomreja.bg

Министър Красимир Вълчев поздрави учениците за високите им постижения

44 зрелостници от випуск 2019/2020 г. бяха удостоени с отличието на Министерството на образованието и науката „Национална диплома“. Почетната грамота се присъжда на ученици с отличен успех (6,00) по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Министър Красимир Вълчев поздрави учениците за високите им постижения и изрази увереност в бъдещата им успешна реализация. „Сама по себе си образователната система не може да гарантира успех, но трудът, упоритостта, въображението са пътят на развитието. Вие сте не само най-добрите, но и най-мотивираните да се справяте с предизвикателствата“, отбеляза той. 

По думите му добрите постижение на децата са отражение и на усърдната работа на учителите. Учениците също благодариха на учителите и родителите си за подкрепата. Те заявиха, че училищата им са предоставили възможност да разгърнат потенциала си и да постигнат високи отличия.

Министър Вълчев добави, че качественото образование винаги е било предпоставка за пълноценен живот. Според него в следващите години страната ни ще бъде по-добро място за реализация на младите хора. „Предстоят ни още по-големи дигитални трансформации. За да бъдем част от развитите страни трябва да имаме достатъчно подготвени специалисти в областта на природните науки, математиката и информационните технологии“, каза още той.

Заместник-министър Таня Михайлова също поздрави отличниците за проявения стремеж, труд и постоянство. „В българското училище не само се преподава, но се отделя време за възпитание и изграждане на ценностната система на учениците“, посочи тя. Според нея най-доброто постижение е, че зрелостниците имат амбиция, която ще им помогне във всички насоки на развитие. „Вие сте добри, млади, умни и интелигентни хора. Докажете, че училището ви е дало добра основа“, допълни тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK