Берое U21 победи след обрат в Дупница

снимка: infomreja.bg


Младежкият състав на Берое до 21 години постигна обрат при гостуването си на Марек в двубой от VIII кръг на шампионата.
Домакините излязоха напред в резултата в края на първата част, а през второто полувреме „заралии“ оказаха по-сериозен натиск и обърнаха резултата, за да се наградят с победата съвсем заслужено.
В 3-ата минута Кристиян Петков от домакините нанесе удар от дъгата на пеналта, но топката премина далеч встрани от рамката на вратата.
Две минути след това Никола Грозданов потърси откъсващия се по левия фланг Пейчо Енчев, който центрира в движение, но бранител на Марек изчисти в ъглов удар, след чието изпълнение не се стигна до удар към вратата.
В 11-ата минута Димитър Видев изсипа топката в наказателното поле, където липсваше играч в зелено, който да засече и вратарят на домакините улови.
В ответната атака тимът на Марек стигна на два пъти до директен обстрел на вратата на Михаил Михайлов, който и при двете положения успа да боксира и да запази мрежата си суха.
Три минути след това Кирил Личев стреля от 23 метра, но стражът на Марек изби в корнер, след който не се получи нищо интересно пред вратата на домакините.
В 19-ата минута Кристиян Петков пробва късмета си с удар от далечна дистанция, но Михаил Михайлов бе заел добра позиция и спаси.
Седем минути по-късно отново той изпълни пряк свободен удар на 20 метра фронтално от вратата, но кълбото срещна стената от играчи.
В 33-ата минута Михаил Михайлов бе внимателен и направи добро спасяване при засечена отблизо топка след центриране.
Две минути по-късно Светослав Диков изпълни пряк свободен удар, заложен на 23 метра от вратата, но след рикошет кълбото напусна с ъглов удар, а Михаил Михайлов улови в последствие центрираната топка.
В 40-ата минута домакините да излязат напред в резултата, след като Светослав Диков успя да изведе Росен Йорданов зад отбраната на Берое и останал очи в очи срещу Михаил Михайлов го преодоля за 1:0.
Три минути след почивката „беройци“ получиха право да изпълнят пряк свободен удар на 20 метра от вратата на домакините. Кирил Личев центрира, топката бе изчистена от отбраната, а в последствие попадна в Жюлиен Бенков, който стреля в движение от ъгъла на пеналта, но не намери рамката на вратата.
Удар на Кристиян Петков от границата на голямото наказателното поле в 55-ата минута не намери рамката на вратата.
В 58-ата минута стражът на домакините допусна груба грешка, подхлъзвайки се при опита да овладее топката и тя попадна във Венцислав Иванов, който на опразнената врата възстанови равенството – 1:1.
Три минути по-късно Кристиян Петков центрира в малкия пеналт, където състезател на домакините пробва триково да засече кълбото, но опитът му бе неуспешен и защитата на „Берое“ изчисти.
Светослав Диков стреля от далечна дистанция в 67-ата минута, но намери директно тялото на Михаил Михайлов, който улови.
Две минути след това Александър Манолов предостави страхотен извеждащ пас към Николай Георгиев, който засече от малък ъгъл, но вратарят на Марек изби с крак.
В 72-ата минута Росен Йорданов засече центрирано от десния фланг кълбо, но Михаил Михайлов бе внимателен и улови.
При ответната атака Кирил Личев нахлу отляво в наказателното поле и центрира към Александър Манолов, който от непосредствена близост заби кълбото в мрежата за 1:2.
В 77-ата минута Росен Йорданов навлезе в пеналта и стреля по диагонал, но Михаил Михайлов бе хладнокръвен и заел добра позиция, успя да изчисти.
Две минути по-късно Златко Бонов стреля от добра позиция в наказателното поле, но Михаил Михайлов отново бе безупречен и улови.
В 83-ата минута Росен Йорданов стреля право в стената при пряк свободен удар, заложен на 20 метра фронтално на вратата, а при добавката на Евелин Георгиев стражът Михаил Михайлов не срещна трудности и спаси.
В последната минута на редовните 90 Кристиян Занев засече с глава центрирана топка в малкия пеналт, но не намери рамката на вратата.
По този начин младите „беройци“ си осигуриха трета победа в първенството и вече са с актив от 11 точки. В следващия кръг възпитаниците на Иван Гаджев и Атанас Рибарски посрещат тима на „Локомотив“ (Пловдив) в понеделник, 22-и септември от 17 часа на стадион „Локомотив“.
Състав Марек U21: голмайстори: 1:0 Росен Йорданов 40′, 1:1 Венцислав Иванов 58′, 1:2 Александър Манолов 72′
„Марек“ U21: 1. Костадин Гоцев, 10. Стамен Кизълов, 5. Костадин Киселов, 14. Александър Близнаков, 22. Емил Стоянов, 6. Светослав Диков (80′ – 19. Кристиян Занев), 7. Кристиян Петков, 9. Росен Йорданов, 18. Златко Бонев, 16. Евелин Георгиев, 11. Димитър Владимиров:старши треньор: Ивайло Паргов


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK