Белоградчишкият епископ Поликарп отслужи света литургия в Бобов дол

Снимка: Св. Митрополия

С благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит посети гр. Бобов дол и отслужи света литургия в храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“.

В светата литургия съслужиха иконом Георги Паликарски, архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия, протойерей Архангел Ваклин, протойерей Радослав Ваклин, дякон Асен Каньов, дякон Лука Китин и дякон Георги Читалов.

По време на богослужението епископ Поликарп пострига за „иподякон“ десет годишния Райко Ваклин.

След светата Литургия епископ Поликарп произнесе слово, в което засегна важни моменти от евангелското четиво и подчерта, че в неделя Сиропустна си спомняме за това, че е потребно от сърце да простим съгрешенията на нашия ближен, да имаме истински духовен и телесен пост, както и да създаваме съкровище на небесата, тоест, да имаме достоен и добродетелен живот и чрез всичко това да се спасяваме.

Епископ Поликарп изказа благодарност към архиерейския наместник, предстоятеля на храма протойерей Радослав Ваклин, за прекрасната организация на тържеството, както и на всички дошли, за да участват в светата литургия.

Приветствие към архиерея поднесе протойерей Радослав Ваклин и г-жа Елза Величкова, кмет на Община Бобов дол.

Всички присъстващи бяха поздравени лично от епископ Поликарп, който поднесе на вярващите и по една икона за благословение и спомен от тържеството.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK