Десетки присъстваха на празнична Света литургия в Бистрица! Посрещнаха владиката с питка и мед

Снимки: ПП ГЕРБ

Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев и народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска, присъствах на празнична Света литургия в дупнишкото село Бистрица.

Тя бе отслужена в храма „Възнесение Господне“ от Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Архиерейската Св. литургия уважиха също зам.-кметът на Дупница Крум Милев и кметът на с. Бистрица Кирил Огненски.

Десетки бяха жителите и гостите, които препълниха храма в едно от най-големите дупнишки села и отрано очакваха пристигането на владиката. За повече от 40 години това бе първото архиерейско богослужение в село Бистрица.

По традиция, владиката бе посрещнат с топла погача и мед – неизменен местен обичай, израз на голяма почит и уважение.

За да вземат участие в богослужбата, дойдоха всички духовници от съседните населени места, както и архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия, ик. Георги Паликарски.

В края на богослужбата еп. Поликарп се обърна към християните в храма с мъдро слово – за това какви трябва да бъдем в живота си, как да следваме пътя, без да се обръщаме, забелязваме и се сравняваме с другите.

Като спомен от празничния ден миряните получиха календар с икони, подготвени от местното църковно настоятелство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK