Ремонтират помещенията за новата яслена група в Бистрица

Снимки: Община Дупница

С 20 000 лева подготвят помещенията за най-малките жители на селото

Започна ремонтът на помещенията в детската градина в село Бистрица, където от есента ще бъде сформирана нова яслена група.

До това решение се стигна, поради огромният интерес от родители, като заявленията до сега са над 30, а повече от половината са за деца от Дупница.

Преди 2 седмици, кметът на Общината инж. Методи Чимев бе разпоредил да се подготви количествено-стойностна сметка за ремонтите и дейностите стартираха от днес.

20 000 лева е сумата, която ще отиде за цялостно изграждане на вътрешните помещения за най-малките - всекидневна, стая за сън, санитарни възли и други.

"През миналата година се отвори една група в село Бистрица, а сега се отваря още една - яслена. До началото на учебната година, ремонтът ще е приключил, а дечицата ще имат перфектните условия", лаконичен бе инж. Чимев.

Интересът към детската градина в подбалканското село е напълно нормален предвид условията в нея, чистия въздух и красива природа.

Инж. Чимев направи проверка и на строителните дейности в ж.к. „Бистрица“, където се изгражда новата детска градина.

Както е известно, намерението на общинското ръководство е да премести в нея групите от филиалите, които ползват единични помещения, а децата и персонала да имат отлични условия.

Ж.к. „Бистрица“ е най-населеният в Дупница, но поради липсата на детска градина, родителите бяха принудени да возят децата си в близките филиали.

Строежът се очаква да приключи през есента, а средствата са с европейско финансиране.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK