Белобрадият старец и млади управленци дадоха началото на красива и светла Коледа в Симитли

Снимки: Община Симитли

Огромна елха грейна в Симитли и събра десетки жители на общината около нея за посрещането на Дядо Коледа. Стотици красиви коледни лампички огряха и осветиха лицата на десетките малки и пораснали, за които Коледа е най-красивият празник.

Малко преди да пристигне Дядо Коледа от Лапландия, децата се посмяха от сърце на забавното семейство Муминтроли. Куклите от коледния спектакъл - „Елхата“, забавляваха събралото се множество, много комични ситуации и коледни недоразумения показаха празничните кукли. 

В най-красиво украсения и пълен с деца площад всички тръпнеха в очакване да видят празничните светлини. В един миг се чу звън на коледни звънчета и някъде в тъмнината изгря светлина, а  от нея пристигна Белобрадият старец. Радостни възклицания и много аплодисменти го съпътстваха до сцената, където бе приготвен специален трон, на който той се настани и получи поздрави от най-послушните деца на света.

Детският кмет на Симитли Милена Атанасова с празнично слово и искрени пожелания поздрави всички гости и Дядо Коледа, като пожела здраве, благоденствие, радост и много късмет през Новата година и в коледните дни.

Малката Виктория Костева каза прекрасно коледно стихотворение, а поздрав от най- малките жители на Симитли към Дядо Коледа отправи Христина Кръстева, която изпя красива фолклорна песен.  По традиция запалването на коледните светлини в Симитли не минава без младите управленци на община Симитли, тази година те съпроводиха Дядо Коледа точно пред елхата, за да дадат началото на една красива и светла Коледа. 

Преди да започне обратното броене и Симитли да огрее, Дядо Коледа прикани всички да нарисуват и украсят картичка и да я поставят в кутията, която бе под елхата. 

"Нека всички жители да пуснат своите коледни картички в кутията, пригодена за тях, която от утре ще бъде пред сградата на Общината. Изработете картичка с красиво коледно пожелание и я пуснете в нашата пощенска кутия", призоваха от общинската администрация.

От 5-и до 12-и декември красивите изделия, изработени от малки и големи, ще се трупат в кутията, а на 12-и декември (понеделник), когато ще бъде открит традиционният Коледен базар на детските градини в община Симитли, те ще бъдат разпродадени за благотворителна кауза.

Радостни и щастливи, изпълнилите площада жители на Симитли бяха свидетели на невероятна заря, която бе и финалният щрих на празненствата по запалването на коледните светлини. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK