Белица тържествено отбеляза 24. май

Снимки: Община Белица

Озарена от най-светлия български празник 24. май, слънчева Белица се събра в двора на СУ „Св. св. Кирил и Методий“, за да премине по централните улици в организирано празнично шествие под звуците на химна на светите братя Кирил и Методий.

Учители и ученици, общинското ръководство начело с кмета Радослав Ревански, читалищата от цялата община, творци от Белица, облечени в празнична премяна, с цветя и знамена поздравиха гражданите и гостите на града за празника.

Специален поздрав за всички учители, ученици, абитуриенти, читалищни служители и творци отправи кметът на общината с думите: "Мили хора, днес нашата Родина има нужда от грамотни хора, умни управленци, днес трябва да се гордеем, че нашата писменост е една от трите основни в Европейския съюз, Европа има нужда от кадри, които притежават конвертируеми знания и умения, но от мен да знаете, че най-важното умение е да умеем да учим и след като завършим. Честит празник!"

Богата културна програма, организирана от СУ “Св. св. Кирил и Методий“ и с участието на читалище „Георги Тодоров-1885“ представиха ученици и самодейци. Тържеството завърши с общоградско хоро под наслов „24. май символ на достойнство и духовност“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK