Белица се преклони пред великото дело на Апостола

Снимки: Община Белица

Няма друга личност в нашата история, която да е толкова чиста и свята и за която да се е говорило толкова много с благодарност и обич. Затова в сърцето на всеки българин винаги трябва да има една малка частица от тази искрена благодарност и преклонение пред Левски.

Тази малка, искрена частица от българския народ отдаде и малка Белица пред паметника на Апостола на свободата издигнат от инициативен комитет през 2012 г. 

На организираното тържество от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Белица, ученици от училището изнесоха богата програма свързана с живота и делото на Васил Иванов Кунчев, с ръководител талантливата учителка Валя Чонкова.

От проведения ученически конкурс на тема „Моят разговор с Левски“ бяха прочетени произведенията на ученичките Решиде Муса от XI Б , класирала се на първо място за есе и Сали Чирпанска от VII А клас, класирала се на първо място за стихотворение.

На тържеството присъстваха и поднесоха цветя пред паметника на Апостола на българската свобода, кметът на община Белица Радослав Ревански и водената от него общинска администрация, ПГ "Никола Вапцаров“ с директор Фанка Къшева и ученици в гимназията, Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ и СУ "Св. св. Кирил и Методий", местни политически партии и граждани на Белица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK