Белица с нов облик. Двете централни улици са изцяло реновирани. Последно в града е полаган асфалт през 1976 г.

Снимки: Община Белица

В истински празник се превърна днешният ден за жителите на Белица.

Поводът бе приключилият мащабен ремонт на двете изцяло реновирани централни улици с най-голям трафик в града - "Димо Хаджидимов" и "Георги Андрейчин".

Лентата на новата придобивка, променила облика на красивото планинско градче, прерязаха кметът Радослав Ревански, Йордан Траханов - представител на фирмата изпълнител, Мехмед Вакльов и духовните водачи в общината, след което отвориха бутилка шампанско.

"Горд съм, че заедно с екипа ми изпълняваме стриктно предизборните обещания. Оставам верен на принципа си на управление с човешко отношение към гражданите и ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!", заяви в словото си градоначалникът.

Той изказа специална благодарност на общинските съветници от парламентарните групи на ДПС и БСП в местния парламент на Белица, които с гласуването си "за" дадоха картбланш на строително-ремонтните дейности.

Местният свещеник отец Николай Попов извърши водосвет и с осветената вода поръси обновените улици за здраве и безаварийно пътуване. Имамът на Белица Ахмед Горелски прочете „дуа” молитва за здраве и благоденствие на местното население и на всички хора, преминаващи по главния път.

Раздаден бе и курбан за здраве на крайно нуждаещи се, осветен от имама Халил Салих от село Краище. На събитието присъстваха общински съветници, заместник-кметове, служители в общинската администрация, учители, културни работници, граждани и гости на Белица.

Над 600 000 лева са инвестирани в реновирането на двете основни улици в града, като средствата са от капиталовата програма на общината.

Радослав Ревански припомни, че в града последно е полаган асфалт през далечната 1976 г. "Това е само началото", увери кметът и подчерта, че добрите новини за Белица тепърва предстоят.

 

КОМЕНТАРИ

помацу18:30 - 27.05.2017
На ходжите къде са им чашките със Шампанско???
Беличанин17:57 - 26.05.2017
Браво, г-н Ревански! Продължавайте в същият дух, Вие наистина направихте много неща за Белица за толкова кратко време! Четири мандата изкарани от Палевите крадци не направиха абсолютно нищо. Сега наистина Белица има истински кмет!
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK