Белица посреща за втора година състезатели от цялата страна за "Мечи крос 2017"

"Да спортуваме за здраве в ЕДЕН дестинация Белица" (EDEN - European Destinations of ExcelleNce). Под това мото за втора година ще се проведе Националното любителско състезание по планинско бягане „Мечи крос 2017″.

Организатори са Община Белица, Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга”, Фондация „Четири лапи” и Народно читалище „Георги Тодоров- 1885″.

Събитието ще се проведе на 22-ри юли на две дистанции - 4 км и 12,70 км. Маршрутът е от центъра на град Белица до Парка за реадаптация на танцуващите мечки в България.

Любителският крос има състезателен характер и в него ще мерят сили мъже и жени от цяла България. Участието е напълно безплатно.

Голямата награда е Купата на кмета /жени и мъже/. Осигурени са и медали за първо, второ и трето място, както и грамоти за всички участници. 

Стартът ще бъде даден в центъра на Белица, пред сградата на общината, в 10.30 ч. 

“Нашата цел и амбиция е да популяризираме планинското бягане сред природния феномен Belitsa_EDEN, да привлечем нови съмишленици от страната, да накараме хората да спортуват и живеят здравословно, да се връщат отново и отново при нас “, коментира предстоящото събитие кметът на общината Радослав Ревански.

Регистрация за второто издание на „Мечи крос 2017” крос на тел. 07444/2227 от 8.00 до 17.00 часа най-късно до 20 юли 2017 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK