Белица посреща партньори от четири общини в Пиринско и четири от Македония

Снимки: Вelitsa.com

Белица посреща партньори и приятели от четири общини в Югозападна България – Разлог, Банско, Белица и Якоруда, и от четири общини в Македония – Щип, Виница, Кочани и Пробищип.

Добри практики в туризма ще представи днес екипът на читалище "Георги Тодоров-1885" с ТИЦ и Музей пред 20 български и чуждестранни гости в курортното градче, част от петдневното обучение на тема: „Съхраняване и опазване на природното и културно наследство“, подготвено от Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС) , което се провежда от 25-и до 29-и юли в комплекс „Изгрева“ в с. Баня, община Разлог.

Обучението е в рамките на проект „Interregional Tourism through Cultures (ITC)”, (в превод на български език „Междурегионален туризъм чрез култура“) и е първото от предстоящите три обучения в рамките на проекта. Проектът е финансиран по програма “ Interreg – IPA CBC“ Bulgaria – The former Yugoslav Republic of Macedonia Programme.

Сдружение МИС е водещ партньор по проекта и изпълнява дейностите съвместно с партньорска организация от Македония – „Minority Leader for Society“ (MLS). И двете организации имат дългогодишен опит в разработването и изпълнението на проекти и инициативи, финансирани от различни програми и фондове. 

Ще бъдат създадени реални предпоставки за бъдещо сътрудничество и разработване на алтернативни туристически пакети в трансграничния регион.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА – БЕЛИЦА 
/ДОБРИ ПРАКТИКИ/ 

27 юли 2017 /четвъртък/

• Посрещане в ТИЦ – Белица
• Презентация – „Природният феномен- Белица”
• Мултимедийни видео филми за : „Историческо наследство”, „Планински курорт „Семково”, „Туристически маршрути с еко пътеки”, ЕДЕН дестинация Белица –България (Най-добри европейски дестинации); EDEN ( European Destinations of ExcelleNce„
• Посещение на исторически музей 
• Посещение на забележителни културно-исторически обекти в гр. Белица 
3. На чаша кафе в „Мартини” Бар
4. По желание на гостите посещение на Парка за мечки

Целевите групи, към които е насочено обучението, са собственици на малък и фамилен бизнес и хора, имащи отношение и интереси в сферата на алтернативния туризъм. Ще бъдат създадени реални предпоставки за бъдещо сътрудничество и разработване на алтернативни туристически пакети в трансграничния регион.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK