Пътят Белица – Семково за първи път ще бъде ремонтиран

Снимка: Infomreja.bg

Кметът заедно с вицепрезидента Йотова направиха символична първа копка

Пътят Белица – Семково за първи път ще бъде ремонтиран от създаването си. Срокът за изпълнение на проекта е до края на 2020 година.

Убеден съм, че това ще стане!, каза кметът Реански.

Кметът заедно с вицепрезидента Йотова направиха символична първа копка за реконструкцията на пътя Белица – Семково, чакана дълги години.

„Тази инфраструктура е изключително важна, за да може да се развие и курортът Семково. Надявам се в скоро време да намери решение и въпросът за собствеността на Семково, за да може община Белица да го превърне в добре развит зимен курорт“, заяви Илияна Йотова.

Искам да се обърна към премиера – всички да чуят и разберат, че в държавата има и малки населени места и малки курорти, които са забравени в последните десетилетия. Нека ни помогнат, апелира Ревански, а Общината може да е добър стопанин.

Проектната идея е Семково да се превърне в национален ученически и студентки зимен център, да бъде достъпен за всички туристи.

Категорични сме, че не желаем да презастрояваме Семково, каза Ревански.

Сагата с придобиването на земята на Семково продължава, стана ясно от думите на кмета.

Последната точка е в Министерство на земеделието и вече има внесено искане до МС за придобиване на терена, ако това не се осъществени Общината може да направи замяна с общинска земя. Развитието на Семково е очаквано от цялото население, заключи кметът.

„Нека в следващия финансов период на Европейския съюз средствата да бъдат насочени директно към малките общини, а не те да чакат благословията на големите“, заяви вицепрезидентът.

Според Илияна Йотова по този начин малките общини ще бъдат по-активни, ще имат възможност да реализират по-гъвкаво своите проекти. Вицепрезидентът настоя и за по-голяма самостоятелност на местната власт в България.

 

 

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

SS14:50 - 11.02.2020
А Гандалф Сатовчански какво прави и той там далече от раята си.
Алиш10:36 - 09.02.2020
Колко мангизи ще гушне тоя лай...р?
Селянин18:53 - 08.02.2020
Браво на кмета Ревански, още лични и професионални успехи!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK