Белица и Щип със съвместен проект "Културен мост през вековете"

Снимки: Община Белица

На пресконференция в Щип бяха представени дейностите по проекта

Вчера представителна делагация от Белица, водена от кмета на общината Радослав Ревански, присъства на промоционална откриваща пресконференция по съвместен проект между читалище "Георги Тодоров 1885" - Белица, и Център за развитие на Източен планов район със седалище град Щип.

Проектът „Културен мост през вековете“, финансиран от INTERREG-IPA CBC Република България - Република Северна Македония, е насочен към повишаване на туристическия потенциал на региона чрез инициативи за сътрудничество за по-добро опазване и устойчиво използване на природното и културно наследство.

На пресконференцията присъстваха държавният секретар на Министерството на благоустройството на Република Северна Македония, градоначалникът на Община Щип, градоначалникът на Община Белица, Драгица Здравева - ръководител на Център развитие на Източен планов регион, гости от Белиц , Щип и представители на общини от източния планов регион.

На пресконференцията бяха представени 14-те дейности по проект "Културен мост през вековете", които се изпълняват в рамките на 22 месеца.

Националните медии от столицата Скопие на Северна Македония отразиха съвместния проект "Културен мост през вековете". В интервюто си Радослав Ревански сподели:

"Вярвам,че с този проект ще поставим мост за приятелско сътрудничество не само за хората от общините Белица и Щип, но ще поставим и мост за сътрудничество на всички хора и институции в целите Западни Балкани."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK