С курбан за здраве и голям събор благоевградското село Рилци отбеляза своя празник

Снимка: Infomreja.bg

10 казана курбан от 11 агнета бяха сготвили за тазгодишния празник майстори кулинари

Благоевградското село Рилци отбеляза своя празник в деня на свети пророк Илия и навръх Илинденската епопея. Тази година се навършват 118 години от Илинденско-Преображенското въстание.

По традиция на този ден в селото се провежда голям събор, а по случай храмовия празник на местната църква „Св. Пророк Илия“, църковното настоятелство раздава и курбан за здраве. В помощ на Кметството в Рилци всяка година се включват много дарители.  

10 казана курбан от 11 агнета бяха сготвили за тазгодишния празник майстори кулинари. От вкусната гозба опитаха десетки местни жители, както и официалните гости, уважили празника на Рилци.

Водосвет за здраве и благоденствие на жителите на селото бе отслужен от отец Георги Кацаров, който отправи своите благопожелания по случай празника и поръси всички със светена вода.

Сред официалните гости, поканени от кмета домакин – Крум Крумов, бяха областният управител на Благоевград – Николай Шушков, кметът на община Благоевград – Илко Стоянов, бившият градоначалник Румен Томов, директорът на ОДМВР-Благоевград – Георги Кандев, и заместникът му Стоян Маламов.

Щастлив съм да Ви поздравя в деня на Св. пророк Илия и празник на нашето прекрасно село. Отминалата година ни постави пред сериозни изпитания. Вярвам, че кризата е вече зад гърба ни и ние отново ще отбележим нашия празник. От сърце желая на всички Ви крепко здраве, щастие и успехи във всичко, към което се стремите! Честит празник!, пожела на жителите на село Рилци кметът Крум Крумов.

От 19:30 часа тази вечер на площад „Възраждане“ в Рилци започва празничната програма, която ще бъде открита с изпълнения на Детска фолклорна група „Веселина“. Участие в концерта ще вземат още Румяна Попова, Максим и оркестър „Рилци“.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK