Евгени Серафимов с пореден грандиозен проект - „На една череша дистанция“

Снимка: Евгени Серафимов

Младите художници подредиха 500 череши върху 4 дка площ

Художниците от школата „Новите майстори“, ръководена от Евгени Серафимов, успяха за пореден път да впечатлят кюстендилската общественост. Този път нестандартната идея е озаглавена „На една череша дистанция“ и не случайно бе посветена на Празника на черешата, който беше отменен заради епидемията от коронавирус.

Проектът нямаше как да остане незабелязан, още повече, че в продължение на дни около 20-те момичета и момчета от школата на Серафимов рисуваха неуморно череши на площад „Велбъжд“. От днес официално проектът е завършен, а той отново по нищо не отстъпва и на предишните произведения на изкуството на творците от „Новите майстори“.

Пъстрите череши са разположени на обща площ от 4 дка, а техният брой е 500, рисувани са с латекс на варова основа.

„Винаги съм възприемал изобразителното изкуство и рисуването на моята школа като отзвук на времето, в което живеем. Факт е, че Кюстендил в момента е във фокуса на вниманието като черешов град, а сега е и черешовата кампания. Заради коронавируса Празника на черешата беше отменен, но рисуването остана. В случая ние искаме да кажем – ние сме черешовият град, ние сме градът на художниците, но отправяме послание – Спазвайте дистанция!, разказа за поредната си нестандартна инициатива кюстендилският художник, Евгени Серафимов.

Погледнат от дрон площадът наподобява една истинска овощна градина и то именно в разгара на черешовата кампания.

Само преди година кюстендилският художник направиха невероятен фурор в Пловдив с представянето на единствената в цял свят плаваща картина – „Девойката със слънчогледите“. Месеци наред отне изработката на уникалното произведение на изкуството, което беше представено на Гребния канал в Пловдив.

Сред творбите на кюстендилецът е и "Майстора на един декар", който отново привличаше туристи от цял свят, а ликът на Владимир Димитров – Майстора красеше центъра на града в продължение на месеци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK