Белгиец окупира кметството в Лещен заради липса на вода, изведоха го с полиция

Белгийският гражданин Лео Скулс, снимка: Панайот Денев

Късно снощи полицаи от Гърмен са провели акция в курортното село Лещен в община Гърмен, за да извадят от сградата белгийския гражданин Лео Скулс, който в знак на протест окупирал кметския кабинет на наместничката Найле Ходжова и заявил, че няма да излезе, докато от ВиК не пуснат водата в селото.

Мъжът, който от години живее със съпругата си в гърменското село, се вбесил, че за пореден ден няма вода да се изкъпе. Затова сутринта отишъл в кметството и седнал в кабинета на Ходжова. Тя многократно го молила да напусне стаята, тъй като й пречи да работи. Белгиецът обаче отказал, категоричен, че няма да си тръгне, докато не пуснат водата.

В края на работния ден, към 16 часа, се наложило да извикат полиция.

"Той не пожела да си тръгне и затова се обадих на полицията. Те дойдоха и го изведоха. Не се стигна до грозни сцени, той си тръгна, щом униформените пристигнаха", разказа пред ИНФОМРЕЖА Найле Ходжова.

Тази сутрин Лео Скулс и жители на Лещен бяха на среща в общинската администрация в Гърмен със служители и кметицата Минка Капитанова. Стана ясно, че в събота е била предизвикана умишлена авария и това наложило водата да бъде спряна.

Аварията с пробития водопровод е отстранена и в Лещен вече има вода, коментира случая Минка Капитанова. Тя допълни, че са назначени издирвателни мероприятия от полицията за установяване на предизвикалите умишлената авария.

Протестиращият белгийски гражданин получил уверението от кмета Капитанова, че водният проблем в Лещен ще бъде трайно решен. Пред ИНФОМРЕЖА Капитанова сподели,че Общината има готов проект за водния цикъл в Лещен. Той не е бил одобрен през предишния програмен период и в момента кметството е готово да кандидатства отново за европейско финансиране през новия програмен период.

Предвижда се пълна реконструкция на вътрешните и външните водопроводни мрежи в курортното село Лещен, както и да бъде изградено ново съоръжение, което да задоволява нуждите на местните хора и гостите.

 

КОМЕНТАРИ

доВанката15:04 - 18.08.2015
Приятелю това е само част от заложените бомби на Башев във всяко село в общината ни до изборите ще има още постановки да гърмят .На кой плати този рибански помак за да пробие водопровода и три дни водата да изтича от него без да стига до хората в Лещен . Конкуренция или дългата ръка на агент манол е действала трябв да стане известно най скоро .
ванката11:55 - 18.08.2015
не може с едно изворче да се захрани цяло селище да си размърдат някои задниците и да се пусне вода колкото е необходимо.
до ххх11:29 - 18.08.2015
да се намерят изродите дето са повредили водопровода иначе човекът наистина е реагирал правилно
ххх11:21 - 18.08.2015
Лео е постъпил правилно. Не може за квартала с хотелите да има вода а другите - вълци ги яли.

FACEBOOK