Младежи обновиха любимо място за разходка на петричани в Беласица

Снимки: ГЕРБ-Петрич

Инициативата на младежката структура е по повод 2-ри юни - Ден на Ботев

Представители на МГЕРБ в Петрич освежиха стенописите с ликовете на Ботев и Левски, направени от Емил Кузманов, и почистиха мястото около един от резервоарите за вода, намиращ се на Алеята на здравето.

Инициативата на младежката структура е по повод 2 юни - Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Мястото е на един от любимите за петричани маршрут за раходка в планина Беласица и затова младите хора от ГЕРБ са насочили усилията си в неговото обновяване.

„След зимата и неблагоприятните метеорологични условия мястото не изглеждаше добре, затова решихме да го освежим и пребоядисаме. Благодарим на автора Емил Кузманов, който ни даде шаблоните за портретите и надписите с послания от двамата велики българи, за да възстановим композицията и тя да е напълно идентична. Сменихме и трибагреника, който е на пилона, така че всичко да е подновено и привлекателно”,  коментира Димитър Чолаков, общински ръководител на МГЕРБ-Петрич.

Той уточни, че за около четири дни по няколко часа след работа членовете на МГЕРБ са реновирали композицията.

Младежите от структурата на ГЕРБ-Петрич, заявиха готовност това да не е последната такава инициатива и да обновят и други знакови за Петрич места.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK