Бегачи се надпреварваха в Мечи крос, пловдивчанин грабна купата за 4-и път

Снимки: Община Белица

Днес бе даден стартът на четвъртото издание на Националния крос по планинско бягане „Мечи крос“ - Белица – 2019.

Гост на събитие бе Стоян Делчев, олимпийски шампион на висилка и бронзов медалист в многобоя от Игрите в Моксва през 1980 година, европейски шампион на висилка от 1977 година и абсолютен европейски шампион от 1979 година. Избран за гимнастик № 1 на България на 20-и век. Стоян Делчев автор на прелитане над висилката, което носи неговото име салто "Делчев“.

Олимпийският шампион даде старта на „Мечи крос“ точно в 10.30 ч.

Спортното събитие откриха кметът на община Белица Радослав Ревански и Станимир Симеонов - журналист, спортен коментатор, радетел на българския спорт, председател на сдружение „Пловдив бяга”.

Победители в планинския крос по бягане на 12,7 км мъже са: Гено Увардов от Пловдив с време 56,00,20 мин., който за четвърта поредна година грабна Купата на кмета и златния медал.

Сребърния медал за второ място с време – 1 ч.07 мин. и 27 сек. грабна Георги Тодоров Василе от Белица.

Третото място и бронзов медал взе Димитър Мавродиев за време от 1 ч. 15 мин. и 37 сек.

Победители на 12,7 км в категория жени Купата на кмета и златен медал грабна доц. Малина Иванова от София за време от 1 ч.19 мин. и 04 сек.

Второто място отиде при Ивана Мраценкова от Белица за време 1 ч. 45 мин. и 36 сек.

На дистанция 4 км момчета - първото място за време от 18 мин. и 42 сек. отиде в ръцете на Салих Ахмед Црънгалов от Белица, който грабна Купата на кмета и златения медал.

На второ място със сребърен медал се класира Асан Емин Атипов за време от 15 мин. и 49 сек.

Мустафа Емин Атипов се класира на трето място за време от 20 мин.и 47 сек. и бе награден с бронзов медал.

На дистанция 4 км. момичета Купата на кмета и златен медал отидоха в ръцете на Цветелина Радославова Тодорова от Белица за време от 31 мин. и 37 сек.

Второ място и сребърен медал получи Джемиле Салих Козларева от Белица за 32 мин. и 06 сек. А Кристина Димитрова Мавродиева зае третото място и сребърния медал за време от 32 мин. 13 сек.

Най-малкият участник Александър Николов Чорбаджиев на 6 години, Ахмед Ревански и Сабри Кьосов от Белица получиха специалните награди на Фондация „Четири лапи“ – раници и термо чаши с логото на фондацията и парфюмерийни комплекти. 

Кметът на община Белица Радослав Ревански благодари на всички участници в Мечия крос. На всички организатори от Фондация „Четили лапи“, на сдружение „Пловдив бяга” и на организаторите от Община Белица и читалището за отличната организация при провеждане на състезанието. Специален поздрав от участниците в „Мечи крос“ – Белица – 2019 получи и здравният работник Джени Драскова, която през цялото време се грижеше за здравето на състезателите.

Да спортуваме за здраве в ЕДЕН дестинация Белица е мотото на националния крос по планинско бягане „Мечи крос”, който се провежда всяка година под патронажа на кмета, Сдружение с нестопанска цел „ПЛОВДИВ БЯГА” и Международната организация за защита правата на животните „Четири лапи“ и читалище „Георги Тодоров-1885“.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK