Бедствено положение в община Приморско, преляха реките Ропотамо и Дяволска

снимка: infomreja.bg, архив

В община Приморско е обявено бедствено положение заради обилните валежи, съобщи кметът на общината д-р Димитър Германов за Агенция "Фокус".

Прелели са реките Ропотамо и Дяволска. Потърпевши са основно Приморско и селата Ясна поляна и Веселие. Няма информация за пострадали хора.

До Приморско може да се стигне само с високопроходима техника - улиците в централната градска част са залети, предаде Нова ТВ.

"Има прекъснато захранване, защото има наводняване на места. Пътят Ясна поляна - Приморско е затворен, има паднали дървета по пътя за Приморско - покрай река Ропотамо към Созопол. Има наводнен участък на детелината на Приморско и е спрян централният път Приморско-Южното Черноморие", каза кметът.

Германов съобщи за над 12 сигнала за наводнени хотели и къщи, но няма информация за евакуирани хора. През нощта близо 300 посетители на един от хотелите в града са останали без ток и вода, предаде DarikNews.bg.

За момента общината се справя със собствени сили, но ще вземат решение дали ще искат помощ от екипи в Бургас.

"Изтичането на водата започна и се очаква да премине този критичен момент", заяви областният управител на Бургас Пламен Маринов. /vesti.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK