Бедното семейство от с. Гълъбово се радва на нов дом

Снимки: Муса Гагъм

Благоворителната кампания събра над 6 000 лева в подкрепа на Шайгови

Преди малко повече от месец ви запознахме с историята на бедното семейство Шайгови от белишкото село Гълъбово, които живееха в покъртителни условия и бяха доста далеч от стандартите на нормалност. Те нямаха ток от години, но това не беше най-лошото, защото храна и дрехи също липсваха. Решихме да организираме кампания, с която да им помогнем, защото никой не заслужава да живее в такива условия в 21-ви век.

Официално кампанията стартира на 13-и ноември и за щастие стотици откликнаха и се включиха, за да променим съдбата на едно семейство, което само си мечтаеше за нещата, които ние имаме в нашето ежедневие. Първият човек, който подкрепи кампанията, беше кметът на община Белица, Радослав Ревански. Той застана до нас и обеща съдействие и адекватна помощ, която впоследствие ни оказа.

Нашите приятели от ИНФОМРЕЖА, Елина Христова и Александра Димитрова, също работиха неуморно и без тяхната помощ щяхме да видим доста затруднения. Подкрепиха ни групи в социалните мрежи, а оттам вълна от хора се включи и помогна. Огромна подкрепа получихме от много хора, които закупиха алуминиева дограма, с която сменихме старите прозорци от найлони и картон.

Благодарение на хората семейство Шайгови вече има най-хубавата къща в с. Гълъбово. Те могат да се похвалят с чисто нов покрив, дограма, ток, телевизор, хладилник, диспенсър за вода, ново дюшеме, печки и благодарение на всички вас ще прекарат зимата на топло за първи път в своя живот. Кампанията ни събра малко над 6 000 лева, от които остана определена сума, която ще бъде използвана, за да се покриват бъдещите им сметки.

Няма да е честно да казваме, че кампанията е на Муса Гагъм или на Атанас Сакарев, защото в нея много силно участваха групите от Ракитово, Хаджидимово, Дагоново и Краище. Тази кампания е на всеки един човек, който дари и стана съпричастен. Малко повече от месец ни отне, за да направим пълната промяна, но всичко си заслужаваше. Безценно е да помогнеш на човек, който не може да ти се отплати.

През този един месец ние живяхме с тези хора, хранихме се с тях и работихме рамо до рамо, за да им помогнем. Ние научихме много от тяхната история и те научиха ценни уроци от нас. Позитивите бяха много повече от негативите и малкия Фирас ни показа, че трябва да помагаме на другите, защото животът е много кратък и пълен с възходи и падения. Днес сме на върха, но утре колелото се завърта и се озоваваме на дъното.

Благодарим на всички, които се включиха и помогнаха с пари, храна, дрехи и труд. Задължени сме много на хората от Ракитово, семейство Пелтекови от Хаджидимово, Салих Гагъм от Краище, който ремонтира статите на къщата безплатно. Това са дългове, които няма как да бъдат изплатени в този живот, но ангелите станаха свидетели на тях и Бог ще награди тези уникални хора.

Научихме много от всичко, което се случи и определено не беше лесно. Имаше всякакви хора и коментари, но вдъхновението ни от Бог беше по-силно от всичко и не обърнахме внимание. Нашето послание към вас е да отблъсквате злината с най-доброто и тогава онзи, от когото те е деляла вражда, става като близък приятел!

 

КОМЕНТАРИ

Мария12:59 - 19.12.2019
Изключително трогателна история... Просълзихте ме, мили хора! Вие ни показвате, че въпреки забързаното и трудно ежедневие и непрекъсната борба за оцеляване, можем да бъдем хора състрадателни и отворени за болката на ближните. Благодаря ви за добрия пример, за топлината в сърцата ви и усилията да внесете топлина и в сърцата на това бедно и изстрадало семейство. Бъдете здрави и благословени и дано предадете доброто на повече хора!
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK