БДЗП в Гоце Делчев с активно участие в преброяването на водолюбивите птици

Снимка: Infomreja.bg, архив

И тази година представителите на БДЗП-клон Гоце Делчев, активно ще участват в 42-рото средиземно преброяване на водолюбивите птици, което ще се проведе на 13. и 14. януари, съобщи за ИНФОМРЕЖА  председателят на гоцеделчевския клон Димитър Попов.

Попов сподели, че в момента тече подготовка за предстоящото събитие по преброяването на водолюбивите птици. Според предварителната програма в първият ден гоцеделчевският екип природозащитници ще брои водолюбивите пернати по поречието на р. Места в участъка между Банско и  Хаджидимово, а вторият ден е определен за посещение на яз. Доспат в участъка между Доспат и Сърница.

Целта на преброяването е да се посетят местата на струпване на зимуващите водолюбиви птици, както и да се определят числения им и видов състав. Преброяването се провежда едновременно в страните от Европа и северна Африка.

Партньори на клон Гоце Делчев ще бъдат ДГС-Гоце Делчев, и ДЛС „Дикчан“-Сатовча. Каним всички, които имат желание да се включат в броенето, допълни Димитър Попов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2