БДЖ обявява конкурс за пътепис на тема „Разходка с влак”

Снимка: БДЖ

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат своите творби до 01.03.2020 г

Разходката сред природата през почивните дни винаги е приятна, а някои любопитни туристически дестинации са лесно достъпни с влак за всеки решил да грабне раницата и да избяга за кратко от шумотевицата на големия град.

БДЖ се стреми да привлече именно тези хора в своята кампания за популяризиране на еднодневните разходки сред природните забележителности на България, като обявява конкурс за пътепис на тема „Разходка с влак”.

Най-добрите авторски пътеписи, които са способни да впечатлят читателите дотолкова, че да нямат търпение да се втурнат в описания от автора маршрут, ще бъдат публикувани в специална рубрика на официалната страница на БДЖ, както и във фейсбук.

Отличените участници ще получат по два билета за предстоящо организирано от БДЖ атракционно пътуване с парен локомотив или два билета за пътуване с влак на територията на страната по произволно избран маршрут до края на 2020 г.

За участниците в конкурса е необходимо да спазят следните условия:

- Текстът да бъде авторски и написан от придобити лични впечатления.

- Текстът да бъде придружен с авторски снимков материал от пътуването с влака и посетените обекти.

- В пътеписа е желателно да бъдат посочени конкретните влакове, с които авторът е пътувал като маршрут от/до и часове на тръгване и пристигане.

- Текстът да бъде свързан с разходка в рамките на един или два дни.

- Текстът да бъде с дължина между 2 и 5 страници.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат своите пътеписи на официалната електронна поща на БДЖ ([email protected]) до 01.03.2020 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK