„Активно лято 2019“ стартира на 1-ви юли

Снимка: Личен архив

"Активно лято 2019" в Дупница стартира на 1 юли. Най-популярното и изключително посетено мероприятие от децата ще продължи тази година 5 седмици.

Всяка година, в продължение на 4 седмици, стотици деца от 8 до 14 години се включват в различните мероприятия, които организира Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Дупница.

Именно поради огромния интерес, тази година кампанията ще продължи по-дълго.

"Поради огромният интерес решихме да увеличим дните на "Активно лято". С колегите от Комисията сме подготвили много работилнички за децата, които отново ще се научат да майсторят, творят и развиват своите умения. Ще трупат знания от различните области, като всичко е организирано, както и в предходните години в развлекателен стил и атрактивно.

Изкуства, спорт, музика, знания, превенция и много приятни мигове очакват нашите най-малки жители на общината. Отново всички разходи по организацията, както и необходимите пособия и материали за децата се осигуряват от Община Дупница.

През миналата година имахме на някои мероприятия по над 150 деца, така че сега имаме готовност освен залата на Общински съвет да реагираме и с другите две такива в сградата на общинска администрация", коментира кметът на Дупница инж.Методи Чимев.

Първата работилничка е насрочено за 1 юли от 10 часа в Заседателната зала на ОбС, като всички мероприятия ще започват в този час.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK