БДЖ стартира кампания „Чети във влака”

Снимка: Infomreja.bg

Виртуалната библиотека ще остане отворена целогодишно

БДЖ, съвместно с български издателства, стартира кампанията „Чети във влака“, която цели да стимулира четенето на книги по един модерен начин. Всички пътници, притежаващи смарт устройства, могат да се докоснат до нови светове по време на пътуването си чрез магията на електронните книги.

В разгара на лятото във всички влакове в страната са разпространени стикери с QR код, водещ към електронни книги за безплатно четене. Инициативата подкрепиха водещи издателства и автори в страната, които предоставиха напълно безплатно първите книги от виртуалната библиотека на „Чети във влака“.

Сборникът с кратки разкази „Антология „Галактики“ е сред първите книги във виртуалната библиотека на БДЖ. Авторът Здравка Евтимова предостави за кампанията разказите „Кръв от къртица“, който влезе в учебниците в САЩ и „Юли не идва“.

Богат е и изборът за най-малките: „Червената шапчица“, „Горската сладкарница“, „Морско вълнение“, „Вълкът и седемте козлета“ и „Халифатът щърк“, „Кой светна луната?“, „Колко е часът?“, „Умно дете си ти, Тино!“ с автор Нели Беширова.

Виртуалната библиотека на „Чети във влака“ ще остане отворена за нови попълнения целогодишно. Всеки автор и издателство могат да се включат в каузата като се свържат с БДЖ на официалната електронна поща: [email protected].

Реализирането на проекта „Чети във влака“ ще даде възможност на четящите хора да се докоснат до утвърдени и нови български автори, както и да следят актуалните заглавия и събития, организирани от издателствата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK