Ученици от СУ – Хаджидимово, първи в конкурса “Мила Родино”

Снимки: СУ - Хаджидимово

Специалната награда в категория „Есе“ е отново за СУ „Никола Вапцаров“

Възпитаници на СУ „Никола Вапцаров“ в Хаджидимово спечелиха първи места от шестото издание на Националния ученически конкурс „Мила Родино”. В раздел „Мултимедийна презентация“ в I възрастова група класацията оглави седмокласничката Анелия Спахиева. Тя грабна и първото място в категория „Есе“. 

Във II възрастова група първото място в категория „Есе“ е отново е за ученик на СУ „Никола Вапцаров“. Това е Георги Спахиев от 12. клас.

Специалната награда в категория „Есе“ е отново за СУ „Никола Вапцаров“. Тя отива при шестокласничката Анелия Мандажиева. Това е нейното дебютно участие. Те получиха като подарък грамота и плакет за всеки.

Поощрителни награди имаше и за Илиана Влахова – 6. клас, Милка Воденичарова – 12. клас и Наталия Таранинова – 10. клас. Учениците работиха под ръководството на старши учител по български език и литература Заприна Глушкова.

Това е поредно признание за учениците от хаджидимовското училище. Само преди няколко дни съобщихме за призови места в Националния конкурс „Стоян Михайловски“ – Русе.

По причина на COVID-19 церемония по награждаване нямаше, но наградите бяха получени в училището и днес директорът на образователната институция връчи със задоволство наградите на учениците. Тя им пожела да продължават с вапцаровски устрем да покоряват нови и нови върхове. А техния консултант – Глушкова, сподели: „Не съм се и съмнявала в успехите на учениците ми, но не мога да скрия и факта, че съм истински щастлива от дебютното участие на Анелия Мандажиева, което бе увенчано със СПЕЦИАЛНА награда.

Конкурсът се организира от читалище ”Васил Христов 1927” в с. Рупци и Община Червен бряг. Тази година той е преминал под наслов „170 години от рождението на Иван Вазов“, а участниците е трябвало да представят мултимедийна презентация, стихотворение, есе или рисунка. Основните цели на надпреварата са учениците да развият уменията си за изследване, творческа изява и мисъл,
провокирани от ЛИЧНОСТТА И ТВОРЧЕСТВОТО НА ИВАН ВАЗОВ.

Право на участие в творческата надпревара са имали деца и младежи от 2. до 12. клас, а класирането е направено в две възрастови групи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK