Бдение в памет на Пламен, блокираха за половин час кръстовището при III ОУ

снимки: infomreja.bg

Стотина благоевградчани се събраха тази вечер на пореден протест срещу монополите. Митингът този път мина без музика, скандирания и лозунги заради обявения ден на национален траур в памет на Пламен Горанов. Младият мъж почина на 3 март, след като се самозапали на 20 февруари пред общината във Варна в знак на протест срещу управлението на морската столица.

Въпреки студеното и дъждовно време протестиращите запалиха свещички и се отправиха към кръстовището пред Трето основно училище в Благоевград. Там паметта на Пламен бе почетена с бдение. Кръговото кръстовище остана блокирано за около половин час. Първоначално то бе обградено от протестиращите, а след това със свещичките им бе изписана първата буква на 36-годишния варненец, първият обявил се срещу групировката ТИМ и превърнал се в символ на народното недоволство.  

„Исканията, които внесохме при президента, не са изпълнени! Продължаваме с протестите, в неделя ще блокираме главния път“, заяви организаторката Люси Манова.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

м14:16 - 07.03.2013
Бачка жената бе На протест по 1000 лв взима от емчо костадинов Само незнам дали е на трудов договор и на колко часа я осигорява
Въпрос22:41 - 06.03.2013
Защо тия стотина почитатели на самоубийството не си направят масово харикири пред паметника на Дядото-после ще има 7-дневен траур в Територията България.
Т122:20 - 06.03.2013
Каква саможертва бе хора? За какво се е пожертвал? Какви са тези глупости? Преди 2 години на морето загина мъж при опит да спаси давещи се. Мисля, че беше успял да извади 2 деца и се върнал за друго. Преди 1 година загина спасител в планината при издирване на бедстващи хора. Преди 1 година пилотите на разбилия се МИГ с риск за живота си изведоха машината извън населено масто и тогава катапултираха. Това е саможертва. Постъпката на въпросния 36 годишен "младеж" е постъпка на психично болен човек.
п21:33 - 06.03.2013
В заведение Паяка съвсем случайно седеш и си пиеше ракията Емил Костадинов, който излезе за малко да провери "подчинената си" - водачката на протеста Л. Манова дали си е изпълнила задълженията, като доведе поредните протестиращи на кръговото под "Чайките". След като я провери под погледа на полицията отново се върна да продължи консумацията на аператива си.

FACEBOOK