БЧК помага на деца, пострадали при пътни инциденти

Снимка: БЧК

Поради епидемичната обстановка връчването на паричните помощи ще се осъществи от съответните областни

Националният дарителски фонд на БЧК за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, предостави финансова помощ за лечението и възстановяването на 84 деца от цялата страна с различна степен на увреждания в резултат на пътни инциденти.

Поради епидемичната обстановка връчването на паричните помощи ще се осъществи от съответните областни съвети на БЧК, съвместно с регионалните структури на МВР - „Пътна полиция” и СБА.

Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители до момента Фондът е подпомогнал лечението и възстановяването на 879 деца, пострадали при пътни злополуки от цялата страна.

Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. и в него членуват Българският Червен кръст, МВР – Пътна полиция, Съюзът на българските автомобилисти, Министерството на транспорта, Министерството на здравеопазването, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата”, Асоциацията на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Българската асоциация на застраховани при катастрофи, Животозастрахователният институт, Медицински център „Булмедика” и др.            

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK