БАСТА нямало да е лидерска партия

Мирослав Найденов, снимка: БГНЕС

Политическа партия „Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията” /БАСТА/ вече е учредена. Първата сбирка на новата формация се състоя в хотел "Еверест" в Етрополе, на която бе приета учредителната декларация, съобщи dnes.dir.bg.

Присъстваха над 100 души, а сред тези, които седяха на масата освен Емил Димитров и Мирослав Найденов, бяха Иван Петров, Павел Димитров, както и Костадин Хаджигаев.

"Имаме разговори с действащи депутати от ГЕРБ и те сами се обаждат", заяви бившият народен избраник Емил Димитров, който е родом от града. Той обаче призова журналистите за разбиране и да не искат в момента имената на действащите депутати от ГЕРБ, защото "за съжаление там все още витае страхът".

„Това е чисто формално изискване от закона, за да стартира нова политическа партия. Приема се декларация, че се учредява политическа партия. Изискването по закон е да са минимум 50 души, а бяха над 120. Присъствахме тези, които казахме, че ще учредяваме партията и останалите симпатизанти, които имат желание да участват в учредяването”, посочи Димитров.

Предстои учредителен конгрес на партията на 22 септември в НДК.

„Нашата цел е да излезем от апатията, обзела по-голямата част от българското общество, да заменим страха с достойнство и заедно да намерим алтернатива на тоталитаризма, съпътствал ни през целия демократичен преход. Искахме да кажем стига, но избрахме БАСТА, за да отекне каузата ни и извън границите на България. БАСТА няма да бъде лидерска партия. Тя ще бъде партията на всички нас, които вярваме в енергията и възможностите на обществото да променим статуквото”, се казва в учредителна декларация на партията.

 

КОМЕНТАРИ

агент-ленко20:07 - 30.08.2013
със гнусната комунистическа свиня хаджигай-плочков напред към сваляне на комунизма и грабежи на колите на свойте съпартийци който не го слушат-със този благоевградски боклук ще стигнете на майка ви до путката.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK