Бащите, пребили скейтбордисти в Монтана, се признаха за виновни. Осъдиха ги!

Снимка: Infomreja.bg, архив

Г. Георгиев на 51 години и 46-годишният М. Колов са се признали за виновни и сключили споразумение с Районна прокуратура – Монтана, за нанесения от тях побой, от който пострадали младежи скейтбордисти.

Инцидентът станал на 05.07. на площадка в парк „Слънчевата градина“ в Монтана, след като единият от младежите – Д.Й., неволно закачил детето на Г. Георгиев.

Това предизвикало агресивна реакция на бащата, който започнал да нанася удари на Д.Й. и да отправя закани. Към побойника се присъединили и негови приятели – М. Колов и М. Славков.

В резултат на престъпното деяние, извършено по хулигански подбуди, на двама младежи скейтбордисти били причинени средна и лека телесна повреда. А. А. получил мозъчно сътресение с изпадане в състояние на безсъзнание и контузия на меките тъкани, временно опасно за живота, а С.Й. - разкъсно контузна рана и оток на главата на клепача на лявото око и ухото, кръвонасядания, охлузвания и драскотини.

Съдът е одобрил сключеното споразумение, с което на обвиняемите Г. Георгиев и М. Колов са определени наказания от по шест месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок.

Спрямо третия съучастник в престъплението – М. Славков, наказателното производство не е приключило.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax