Бащата на Делян Пеевски даде на съд премиера

Бойко Борисов, снимка: capital.bg

Председателят на Асоциацията за борба против корупцията Славчо Кънчев - баща на депутата от ДПС Делян Пеевски, е завел дело във Върховния административен съд срещу премиера Бойко Борисов за мълчалив отказ за предоставяне на обществена информация. Причината за това дело, чието първо заседание е насрочено за днес, е фитнес залата в Министерството на финансите, съобщи БНР.

Според публикации в печата, цитиращи Кънчев, цената за залата е около 110 000 лева. Според председателя на асоциацията имало заповед, според която залата можела да се използва само от финансовия министър Симеон Дянков и още няколко души от министерството.

Кънчев е поискал официална информация за финансовите параметри на фитнеса. Той представя залата като метафора на приемствеността между кабинетите на Станишев и Борисов. Причината била, че фитнесът е проектиран по времето на предишния кабинет и парите за проекта са платени от тогавашния финансов министър Пламен Орешарски, а после е доплатен от Дянков.

Според прокуратурата няма открити нарушения, така че жалбата до Върховния административен съд е заради отказа на премиера да му отговори какво мисли за разходи като този.

Като председател на Асоциацията за борба с корупцията Славчо Кънчев е разработил концепция за борба с корупцията, която е предлагал на трима премиери, но без успех. Кънчев е и бивш съпруг на ексшефката на тотото, а сега собственичка на медийна империя - Ирена Кръстева. /dnes.dir.bg/

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK