13-години затвор за Детелина, убила мъж в Мламолово

Снимка: Infomreja.bg

Окръжен съд – Кюстендил, осъди подсъдимата да плати на гражданския ищец- сестра на пострадалия, сумата от 15 000 лв.

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 13 години, при първоначален режим на изтърпяване „строг“, за 29- годишната Детелина В. от Дупница, определи състав на Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова. Съдът призна подсъдимата за виновна в умишлено убийство на П. Й., на осми срещу девети ноември 2019 година в бобовдолското село Мламолово - престъпление по чл. 115 от НК.  Съдът потвърди мярката за неотклонение на подсъдимата - „Задържане под стража“, до влизане на присъдата в сила. Времето, през което Детелина В. е с мярка „Задържане под стража“, от 09.11.2019 г. до влизане на присъдата в сила, ще бъде приспаднато от размера на наказанието.

Окръжен съд – Кюстендил, осъди подсъдимата да плати на гражданския ищец- сестра на пострадалия, сумата от 15 000 лв. за претърпените неимуществени вреди, заедно със законната лихва до окончателното й изплащане. Съдът отхвърли иска в останалата му част, до претендираните  50 000 лв. Подсъдимата е осъдена за плати и разноските по делото, в размер на над 3 800 лв.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15- дневен срок пред Софийски апелативен съд.

Престъплението е извършено на 08 срещу 09 ноември 2019 година, в къщата на пострадалия в село Мламолово. Обвиняемата Детелина В. отишла в дома П. Й. за платени секс услуги, първо с негов приятел, а след това и с пострадалия. След скандал между двамата, пробола пострадалия с нож в гърдите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK