Две години затвор за закани с убийство спрямо мъж във Видин

Снимка: Infomreja.bg

Осъдителната първоинстанционна присъда подлежи на обжалване и протест в законноустановения срок

Две години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на В.П. по повдигнатото му от Районна прокуратура – Видин, обвинение за престъпно деяние, квалифицирано по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

Петдесет и три годишният подсъдим е осъждан. Още от 2014 г. той искал да има интимни отношения с М.Г., като многократно влизал в конфликти с нейни приятели.

През м. септември 2019 г. В.П. разбрал за връзката на жената с Б.Б. и настоявал тя да прекрати отношенията с него. Подсъдимият започнал систематично да отправя заплахи чрез социалната мрежа „Фейсбук“ и мобилното приложение „Месинджър“, причаквал Г. на различни места в града, направил опит да влезе в апартамента й.

Пострадалите от действията му познавали подсъдимия като агресивен човек. Те допускали, че той е способен да посегне на живота на друг човек, което ги принудило да променят начина им на живот, за да избегнат контакт с него.

При инцидентни срещи между Б.Б. и В.П., подсъдимият не пропускал възможността да отправи закана с убийство срещу него, в това число и посредством жестове, имитиращи прерязване на шията. Заплашвал го и с думи: „Ще те обезглавя“, „Ей, сега ще те пребия и убия“ и др. Освен това, имало и случай, когато нанесъл удари с дървена бухалка по автомобила му, което довело до деформация по колата.

Няколкократно пострадалият Б.Б. подавал сигнали за действията на подсъдимия до различни правоприлагащи органи. В.П. е бил привлечен към наказателна отговорност, а впоследствие предаден на съд.

Осъдителната първоинстанционна присъда подлежи на обжалване и протест в законноустановения срок пред въззивния съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK