Съдят 22-годишен мъж за убийството на 3-годишно дете в Асеновград

Снимка: Infomreja.bg

Той отправил закана за убийство на майката на детето

Във връзка с широко отразения случай на починало на 09.03.2020 г. в гр. Асеновград тригодишно дете, предизвикал и събиране на граждани пред болницата в града, в деня на инцидента, бе образувано досъдебно производство, което първоначално бе водено за евентуално причиняване на смърт по непредпазливост при немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност.

С акт на Главния прокурор на Република България, разследването бе възложено на Национална следствена служба.

В резултат на предприетите активни съвместни действия на Окръжна прокуратура – Пловдив, ОД на МВР – Пловдив и Национална следствена служба, е установено, че случаят касае умишлено убийство на детето, което е било занесено в болничното заведение след настъпване на смъртта му.

Установен, като извършител на деянието, е 22-годишен мъж от гр. Асеновград, живял на съпружески начала с майката на починалото дете. Спрямо него са повдигнати две обвинения, а именно:

За това, че на 09.03.2020 г., в гр. Асеновград, умишлено е умъртвил малолетно лице – престъпление по чл. 116, ал.1, т. 4, вр. чл. 115 от НК.

За това, че на същата дата и същото място се е заканил с убийство на майката на детето, за да не издаде стореното от него – престъпление по чл. 144, ал. 3 от НК.

В хода на разследването са били извършени огледи, разпитани са били свидетели, вкл. пред съдия, били са приобщени веществени доказателства. Назначени са съдебномедицински и биологични експертизи.

При аутопсията на трупа на детето са установени множество травматични увреждания, включително тежка гръдна и коремна травма, кръвонасядания на меките черепни покривки и по цялото тяло. Като причина за смъртта се определя тежката съчетана травма, резултат от нанесен от обвиняемия побой.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание, за извършените престъпления е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Разследването по случая продължава.   

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK