50-годишен отива в затвора, убил с особена жестокост майка си

Снимка: Infomreja.bg

Той е осъден на 18 години лишаване от свобода при строг режим

Предаден на съд, от Окръжната прокуратура в Добрич, за убийство по особено мъчителен начин на родната си майка е осъден на 18 години лишаване от свобода при строг режим

50-годишният Гюрсел Т. получи днес наказание от 18 години лишаване от свобода, които ще изтърпи при строг режим. Присъдата бе произнесена от състав на Добричкия окръжен съд, който го призна за виновен за убийството на родната му майка, извършено по особено мъчителен начин - престъпление по член 116, ал. 1, т. 3 и 6, връв връзка с член 115 от НК. За тежкото умишлено деяние, извършено на 5 декември 2017 г., Окръжната прокуратура в Добрич го предаде на съд с обвинителен акт.

Подсъдимият живеел с майка си в едно домакинство в добричкото село Орляк. Злоупотребявал с алкохол често и винаги в такива случаи упражнявал физическо насилие над майка си. Заради домашното насилие над 72-годишната жена Гюрсел бил предупреждаван от полицията с протокол.

Вечерта на убийството - на 4 срещу 5 декември 2017 г., подсъдимият отново злоупотребил с алкохол. Нанесъл побой на майка си, като я бил с ритници, юмруци, а след това и с цепеница и метален ръжен. По тялото на пребитата жена съдебномедицинската експертиза преброила не по-малко от 20 удара, нанесени със значителна сила и натиск и с наслагване. В ранните часове на 5 декември пребитата 72-годишна жена починала.

Назначената съдебномедицинска експертиза установила черепно-мозъчна травма, кръвоизлив под меките мозъчни обвивки, разкъсно-контузни рани на черепните обвивки и още много травми, довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчност, станали причина за смъртта на жената.

Днес в съдебната зала подсъдимият призна вината си частично и се отказа от показанията на някои от свидетелите по делото.

Постановената ефективна присъда на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK