Джок Полфрийман: Билетът е купен, имам паспорт

Снимка: БГНЕС

Австралиецът заяви, че не прави планове за бъдещето си

„Билетът е купен, паспорт имам от понеделник. И някакви полицаи, не знам откъде, от "Миграция" май, те са казали на служители от Австралия, че са загубени парите за билета, че те няма да ме пуснат да се прибера в Австралия”, разказа Полфрийман.

Той има издадена забрана да напуска България. В същото време твърди, че има забрана и да влиза в страната.

„Аз съм длъжен да напусна страната. Също е била наложена 5-годишна забрана да влизам в страната. Това в момента е малко абсурдно, защото съм държан в затвора в Бусманци с единствената причина, че съм тук да чакам за депортация”, обясни австралиецът.

„От 2015 година досега съм работил в затвора, също съм бил учител по английски, давал съм уроци по английски език на българи в затвора в Казичене. Също съм бил в администрацията като секретар. Най-вече съдът споменава, че нямам един лош доклад, всеки годишен доклад е бил положителен 11 и половина години”, заяви Полфрийман.

Заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов обяви преди дни, че през годините има данни, че Полфийман е правил опит за бягство.

„Според мен това трябва да е повод за дело за клевета. Аз нямам наказания за нещо подобно. Между другото опит за бягство е престъпление, аз защо нямам обвинителен акт? Защо нямам присъда за опит за бягство?”, попита Полфрейман.

И допълни, че е получавал заплахи за живота си, но не се страхува.

„Има много от крайни десни движения, които отправят смъртни закани срещу мен, срещу всички, които подкрепят моето освобождаване”, каза Полфрийман.

Австралиецът не прави планове за бъдещето си.

„Как може един човек да планира бъдещето си, когато всеки ден, всяка седмица има някакви незаконосъобразни изненади”, попита австралиецът.

Той е изплатил малка част от 400 000 лева обезщетение за семейството на убития Андрей Монов.

„Досега съм дал затворническа заплата за между 4 и 5 години на госпожа Монова. Останала част просто трябва да плащам както мога. Аз нямам пари”, каза Полфрийман.

Върховният касационен съд решава на 23 октомври дали да се преразгледа делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман./ Новините на NOVA

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK