Башев: Задържаха ме, за да не преча. Този път ще съдя държавата до дупка

Ахмед Башев, снимка: Infomreja.bg

В полицията са го разпитвали дали има информация за търговия с гласове

Арестуваха ме, за да не преча на купувачите на гласове. Това е обяснението на Ахмед Башев за задържането му часове преди началото на втория тур на местните избори.

Както е известно, в община Гърмен вчера се проведе балотаж между досегашния кмет Минка Капитанова от ПП „Български демократичен център“ и Феим Иса – кандидата на ДПС, спечелен в крайна кметка от Иса.

Въпросната вечер Башев бил на гости със съпругата си у неин племенник в Рибново. Малко след 20.00 ч. му звъннал негов познат полицай и го помолил да излезе пред къщата.

Тогава бил закопчан и отведен в ареста.

„Петима-шестима човека ме чакаха отвън и ми казаха „Стоп, не можеш да мърдаш повече“. Последваха обиски. Обърнаха наопаки къщата на момчето и, разбира се, не откриха нищо. После претърсиха и автомобила ми, където намериха 2 000 лева – мои лични пари, и бюлетини от първия тур на изборите, когато бях кандидат за кмет“, разказа пред ИНФОМРЕЖА Ахмед Башев.

В полицията той е разпитван дали е видял някого да купува или продава гласове, а в късния следобед на другия ден е освободен. С него е бил отведен и Мехмед Сираков – семеен приятел – строителен работник, който по същото време е бил при племенника на съпругата на Башев.

В деня на изборите лично Сотир Цацаров се произнесе за задържането на Башев, което мотивира с подозрения за купуване на гласове в полза на единия от кандидат-кметовете в община Гърмен.

„Истинската причина е да не преча на купуването на гласове. Общината вече я бяха купили, всичко беше приключило. Жандармерията и полицията бяха там само за да отчетат дейност“, коментира Башев.

Случаят го връща през 2009 г., когато той отново бе задържан, този път за проповядване на радикален ислям.

„Тогава си казах, че ще простя на моята родина, няма да я съдя. Но този път няма да простя. Имам ли възможност, ще я съдя до дупка“, категоричен бе Башев.

 

КОМЕНТАРИ

Тръмп16:01 - 06.11.2019
До Доналд Туск, Юнкер и сие ЖАЛБА от жителите на община Гърмен и циганите на "Кремиковци" Господа, На 27.Х.2019г. общината ни я сполетя голямо нещастие.Нашият дългогодишен вожд Амед Башев беше несправедливо изигран на местните избори.Неговите опоненти купуваха гласове, а той не можа да си купи нито един глас.Това е така господа, защото той е човек морално чист, дистанциран от корупция и финансови злоупотреби.Това могат да го потвърдят и циганите в общината.За 13 години като кмет на общината той не допусна нито един негов служител да се корумпира.Всички пари от корупция той ги прибираше на сигурно място и не даде на никого и една стотинка.Общинските му служители са чисти като момина сълза.Молбата ни господа е да касирате изборите и да си върнем кмета.За нас той е като краля слънце, като Ким Чен Ун.Той контролира природата, дали да грее слънце , или дъжд да вали.Гледайте вече 6 години откакто не е на власт капка дъжд не е паднала.Даваме ви каквото поискате , даже и двете циганки/кючекчийките/, само да касирате изборите и да си го върнем. От опечалените
12300:09 - 06.11.2019
Толкова лъжлива простащината от тоя несъм виждала...!Мислех си че има някакв интелект !?Пълен простак.
Твой близък/бивш/ приятел17:23 - 05.11.2019
Башев, ти за сетен път доказа, че нямаш ни срам, ни образ, ни сурать някакъв.Ако все още ти е останала някаква съвест, вземи си избери едно хубаво дърво и се обеси!
ал кайда07:19 - 05.11.2019
дребното таламанче бурето с меката гъзица търсеше хора да гласуват за минка свирката ся трябва да му бият шута от техническа служба че какви пакости е правил за рибнаци с неговите промени на улици и парцели в негови интереси направо рибанци няма да се оправят и след сто години.
Почетния07:17 - 05.11.2019
Крадецът вика ,дръжте крадеца! Оказа се , че ДПС са купували много повече и то под протекцията на държавата. На другите избори да задържат фъфлещия Карадайъъ.
Горски22:05 - 04.11.2019
Не е купувал само той и малкото таламанче търчеше да раздава за да не си изпусне работата в общината
Анонимен21:03 - 04.11.2019
Колкото и да ви е трудно да го разбере този път ДПС стоят зад всичко това! Отсраниха Башев да не пречи... но истината ще излезе наяве само покачайте ще си сарбате сега попарата от Феим Иса..
MMM19:44 - 04.11.2019
Този ще пукне ако не е център на вниманието. Рибанци защо не го изгоните от селото да не ви излага. Да си гледа овцете в осиково
Катърето Мусанкови18:26 - 04.11.2019
Интересно ми е Манолетата с какво лице ще застават пред хората да го защитават тоя помияр мръсен.Цяло село знае че го хванаха с 200 000 лъже че 2000 май объркал нулите да ти е*а и математиката.Стар Блажо едно време лъжеше с кантара и ти плюскаше тулумбички аванта.
До 12318:07 - 04.11.2019
Кой те упълномощи да говори от името на всички бе мишок. Много си смел когато Башев не е в позиция. Иначе като беше големец сигурно си бил най големия му кавал. Браво точно така се прави.... Като повечето ти себеподобни
Чичо Скруч Кратунков18:02 - 04.11.2019
Абе Маноле Маноле с какво се гордееш незнам погледни до къде стигна хванал си се с най големите отайки отрепки и разчиташ на тях в Рибново излагаш се като кифладжия язък ти на гордостта кято имаше разчиташ на помияра генерал майор,Васил Лютив патрона най долните племена в селото срамота.
12317:51 - 04.11.2019
Наглост.Гади ни се от тебе.Видя колко те обичат в Рибново.Лъжата я нямаш за нищо .
Андрей Балюкбашиев17:00 - 04.11.2019
Е тоя мръсник винаги разхвърляше пари по изборите и полицията мълчеше сега го хванаха и оп ще съди държавата.Еиии Манолеее какво ти знае дупето лъжливо само с шмекераций се занимаваш и пак ти си прав.Много си жалък и лъжеш като циганин явно тия в Кремиковци те научиха на тия номера.
2cn16:22 - 04.11.2019
В случая Башев е прав, всичко вече беше купено, него го отстраниха да не пречи и да злепоставят другия кандидат
Kratunkata15:55 - 04.11.2019
За какво ще съди за това че полицията го гони до местноста рудинота или за това че цялата махала бяха свидетели на това.... Или пак че изкопаха 200хил.лева на смалу арнауцки в градината и пак има свидетели така че не той да съди даржавата а даржавата него да съди него... С какви очи се показва но какво да се очаква от този безсъвестен тип...
ПОКАЖИ ОЩЕ -5 КОМЕНТАРА
Код за сигурност, въведете кода 2za