Башев погази решение на общинското ДПС

снимка: dnesplus.bg, архив

Кметът на Гърмен Ахмед Башев назначи за свой заместник Минка Капитанова. Той пренебрегна гласуваната на общинско събрание кандидатура на ДПС-активиста Аджар Узун от село Дебрен.

Привърженици на партията коментираха, че преди изборите, на изнесено заседание на общинската структура на ДПС в село Дебрен, са били обсъждани две кандидатури за заместник на Ахмед Башев. Тогава са предложени Аджар Узун и Съби Атипов, които изнесоха тежестта на местните избори, за да бъде избран Башев за пореден мандат.

При проведеното гласуване на общинското събрание на ДПС Аджар Узун е получил 33 гласа, а за другия кандидат Съби Атипов са гласували 17 души. Така, след гласуването е било взето партийното решение кметът да назначи за свой заместник именно събралия повече гласове Аджар Узун.

”Събранието и обещанието на Башев преди изборите бе, за да ни активира и нахъса да работим денонощно за неговото избиране, а сега се отметна от политическото решение, което взехме. За изненада на всички обаче в първия работен ден на новата година, той назначи на овакантената длъжност не Аджар Узун, а  Минка Капитанова”, коментираха активисти на ДПС, които твърдят, че с този си акт общинският кмет отново е запалил фитила на разногласията и разделението в гърменското ДПС.

Новоназначеният заместник-кмет Минка Капитанова ще отговаря за усвояването на средства по европейски програми. В тази посока тя е работила с отдел „Проекти“ на Общинска администрация – Гърмен, докато е била младши експерт в бизнесцентъра.

Именно този мотив е посочил Башев за решението си, коментираха служители от общинска администрация. Редовите членове на ДПС в община Гърмен са озадачени от пасивното отношение към назначението на Капитанова на фона на незачетеното от Ахмед Башев политическо решение.

Членовете на ДПС от община Гърмен ще отправят питане както до ръководството на общинската структура, така и до общинските съветници, избрани с листата на ДПС и кмета Ахмед Башев, също избран с техните гласове. Активистите искат да знаят дали събранието в Дебрен преди изборите и взетите на него решения са били проформа за замазване очите на електората, или впоследствие се е стигнало до някакви договорки, за които не са уведомени.
 

КОМЕНТАРИ

до Узун и Асипов20:40 - 14.01.2012
Г-да не ви ли беше достатъчна сумата от 10 000 лева, която прибрахте за местните избори, та сега искате и заместник-кметове да ставате???
тцтццццццццццц20:38 - 14.01.2012
Абе дебренски тюфлеци и вас ли ви рецакаха!!!!
Феим Таламанов до Аджар Узун и Събри Асипов20:37 - 14.01.2012
ПОздравления за Аджар Узун и Събри Асипов!- няма повече кой да ви вярва.За поред път се продадохте!!!Жалко за вас, а и за село Дебрен.
ииииииии16:27 - 14.01.2012
Никой ли не разбира, че за Манол рибанци са само за черна работа бе. Хора, хора, прости хора, на тях им стига, че му целуват ръка ,когато иде в Рибново?хахахахах

FACEBOOK