Башев: Павлова да не хленчи толкова. Ще съборя всички незаконни къщи!

Ахмед Башев, снимка: Нова ТВ

Г-жа Павлова да не хленчи толкова; когато бяха издадени заповеди за събаряне, тя беше министър, що не ги събори, до 2012 г. това беше изключително задължение на държавата в лицето на ДНСК, заяви по НТВ бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев, цитиран от Фрогнюз. 2011 г. цялата махала Кремиковци гласува за ГЕРБ, каза още той.

Башев заяви, че във въпросния квартал на Гърмен за него гласували не повече от 100-200 души.

Политическите хрътки толкова познават проблем, че от медиите идват да лаят, продължи настъпателно той. Лидерите идваха, играеха карти под звуците на музиката и агитираха, каза Башев.

И си настоя, че удостоверенията за търпимост не ги бил издавал той, а зам.-кметът и главният архитект. Ахмед Башев е упълномощил тези хора, такъв е редът, ако не беше такъв, той щеше да управлява еднолично, заяви той и посочи, че кметът бил мениджър на общината. От 1960 г. са тези хора там, къде са живели те, в землянки или във въздуха, попита Башев. Около 500 човека живеели там в 80-90 къщи, когато той отишъл там. Нека министър Павлова и ДНСК да не прехвърлят отговорността на общините.

Всеки трябва да носи отговорност, тези хора получават по една шапка пари заплати, каза още той. Имоти са били продавани на търг, никого не съм лъгал и обещавал. Тези, които сега хленчат, включително и кметицата, да помнят, че казваха: "Братя роми, гласувайте, ще ви узаконя."

Башев каза, че нямало инсценировка в Гърмен, за да заеме той кметския стол, за който ще се бори. Кметицата била изгонила елита на общината, а той искал законите да важат за всички и щял да действа в рамките на закона. И няколко пъти повтори, че не отговарял за действията на главния архитект и заместниците си.

 

КОМЕНТАРИ

манаси18:58 - 17.09.2015
лъже, бандюгата! ще събори незаконни постройки, ама само на християни, защото бат сали няма да му разреши да бута цигански!
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK