Башев назначава кръчмар за кмет на Ковачевица

Ахмед Башев, на снимката долу: Стойка Дишлянова, снимки: infomreja.bg

Кръчмарят на заведението „Синият вир” в Ковачевица Шукри Римов от Горно Дряново предстои да бъде назначен за кметски наместник на курортното село.

Със заповед на кмета на община Гърмен Ахмед Башев, Римов заема до три дни мястото на досегашния наместник Стойка Дишлянова, която от 6 ноември, също със заповед на Башев, е преместена да кметува в съседното село Лещен.

Дишлянова е с 5 мандата зад гърба си, отдадени на жителите на гърменското село Ковачевица, многобройните гости и собственици на стари реставрирани къщи от столицата и цялата страна, сред които са шефката на Нова ТВ Силвия Зурлева, главният редактор на сп. "Тема" и изпълнителен директор на в. "Преса" Валери Запрянов и писателят Георги Данаилов.

В селото се говори, че и Делян Пеевски също се е сдобил с къща и имот в курортното село, което е сред любимите места за релакс на много политици, сред които президентът Георги Първанов и депутатът Кирил Добрев.

„Освен че е безпринципна, рокадата на кмета на Гърмен Ахмед Башев е лишена и от всякаква логика. Единственото ни обяснение за тази рокада е политически натиск, за който се говори отдавна, преследване на лични интереси от страна на гърменския кмет, които са известни на хората от цялата община, близките му отношения със собственика на „Синият вир“ Шукри Римов и станалата вече неудобна за него кметица Стойка Дишлянова", са най-честите коментари на жители на Ковачевица, кметове и съветници от община Гърмен.

Освен името на Шукри Римов, за кметски наместник се спряга и някогашният кмет на селото Тома Жуглев, който заедно с двамата си братя, е собственик на механа и къщи за гости, в които отсядат предимно депутати от БСП.

Сред най-известните политици е приятелят на семейство Жуглеви – президентът Георги Първанов, лидерът на ДПС Ахмед Доган и медийният бос Делян Пеевски, които при посещенията им в Ковачевица винаги били придружавани от кмета Ахмед Башев.

Поради тази причина хората и политиците от Гърменско смятат, че рокадата е политическа. Тома Жуглев е бивш член на БСП. В зората на демокрацията оглави общинското ръководство на сините, а по-късно се присъедини към ГЕРБ и стана местен лидер.

 

Ахмед Башев, на снимката долу: Стойка Дишлянова, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

anonimen14:45 - 08.01.2013
Samo moga da kaja,che ot mahaneto na kmeticata tova selo pecheli,no smeq da tvardq,che skoro vreme s.Leshten ste zapadne i potume v mn mn mn bokluk.Nqma nishto po-hubavo,che nai-setne smeniha tazi 'kmetica',koqto po cql den visi v kruchmata i se chudi kakva glupost da izmisli i kakva intriga da napravi.
и аз19:35 - 24.11.2012
Това е позорно угодническото заглавие на В. Стаменов "Журналисти спретнаха невярна интрига с името на Ахмед Башев".Е г-н Стаменов невярналие интригата че Дишлянова си отиде от управлението наКовачевица . Не само не е вярна но аз като човек от управлението на община Гърмен мога да заяви че именно написаната в Инфомрежа достоверна информация забави с един месец и повече детронирането на Дишлянова. Башев се готвеше да я уволни защото така поискаха неговите политически и икономически партньори но изнесеното в Инфомрежа промени ситуацията и Дишлянова не бе уволнена а преместена . Има обаче иощеедин излъган това е Тодор Малакав кменки наместник на Лещен който не бе назначен за да може Башев да замаже резила с Дишлянова .
до сравнете и преценете19:13 - 24.11.2012
По горният текст наистина ме провокира да сравня и преценя . Връщайки се назад си спомням статията с горният текст публикувана от Веселин Стаменов веднага след като Инфомрежа изнесе факта ,че кметицата на Ковачевица Стойка Дишлянова е пред уволнение и това ясно се видя че стана факт .Инфомрежа се оказа отново точната медия и постави в конфузно състояние както Ахмед Башев който безочливо и брутално за пореден път излъга така и Стаменов който тиражира лъжата му и за да угоди на Башев и съответно да получи няколко финикийски знаци от него също така безочливо оплю колегите си и ги обвини че тиражират лъжи.Сравнявайки двете публикации става очевадно ясно кой лъже и то тенденциозно и кой си върши професионално работата. А подобни примери много стига да започнем всички да сравняваме и преценяваме кой какво пише в медиите .
Сравнете и плеценете18:53 - 24.11.2012
Само преди няколко дни сайтът ИНФОМРЕЖА публикува информация, че кметицата на Ковачевица е пред уволнение и зад това стои кметът на Гърмен Ахмед Башев. Решението му било уж по искане на президента Георги Първанов, който лобирал за интересите на братя Жуглеви. Свободният вестник на Югозапада се свърза с кмета на Гърмен, който категорично отрече изнесената в сайта информация. Това по думите му са пълни лъжи и измислици от страна на журналисти, които явно имат интерес да ги тиражират в публичното пространство. Направихме си труда и да пишем на личния асистент на президента Първанов и да го питаме дали наистина тиражираното от сайта ИНФОМРЕЖА е истина, но към днешна дата все още нямаме отговор. Надяваме се скоро да го получим и моментално ще ви информираме по темата. Само ден след като я публикува, сайтът свали статията, явно е осъзнал грешката си!

FACEBOOK