Новият кмет на Банско се закле! Икономов предаде ключа на Кадев (СНИМКИ+ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

На първото си събрание ОбС издигна Д. Русков за председател

Точно преди 10 дни отминаха изборите, на които бяха избрани представители на партии и коалиции, а тези които се ползваха с народното доверие – сте именно вие, които сте тук, пред нас.

С тези думи започна официалната церемония по встъпването в длъжност на новия кмет на Банско – Иван Кадев, който днес заедно със 17-те общински съветници положи клетва.

Първото слово бе произнесено от заместник областния управител на Областна управа – Благоевград, Иван Стоянов, който отправи пожелание към новия кмет и съветници и връчи плакет на Кадев. Символичният подарък е с гравираната върху него клетва, която Стоянов завеща да бъде спазвана и да напомня винаги на Кадев защо е избран на този пост.

„От името на Областната администрация – Благоевград, искам да ви пожаля здраве, желание за работа и успех във вашата трудна и отговорна мисия да работите следващите 4 години за добруването на всички жители на община Банско, защото след 4 години Банско и общината да станат още по-добри места за живеене, отколкото са били в началото на мандата ви“, каза Стоянов пред събралото се множество граждани, съветници, кметове на кметства, както и в официалното присъствие на Неврокопския митрополит Серафим, както и на народния представител от Банско – Александър Мацурев.

На церемонията председателят на Общинската избирателна комисия обяви решенията на ОИК – Банско, за обявяването на Иван Кадев за кмет на Банско и решения, с които са разпределени мандатите на общинските съветници, след което бяха обявени техните имена.

Всеки един от съветниците положи подписа си върху документ, с който бе удостоверено встъпването в длъжност в състава на ОбС.

С решения на ОИК и получени удостоверения бяха представени и двамата кмета на кметства - Фаим Мехмед Молла за село Филипово и Петър Галчев – градоначалник на Добринище.

На добър час и спорна работа на съветниците за доброто на община Банско пожела председателят на ОИК.

„Заклевам се в името на Република България, да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя в интересите на жителите на община Банско и да работя за тяхното благоденствие“, вкупом казаха тримата кметове и общинските съветници.

На местните избори в нашата община беше регистрирана най-високата активност в цялата страна. Това ни показа, че хората тук не са безразлични към бъдещето си, че имат нужда от промяна, че искат активно да участват в управлението на общите дела. Надеждата им за по-добро сме длъжни да оправдаем заедно всички ние - избраните за представители на народа в общината, в изпълнителната и законодателната местна власт, заяви новият кмет.

Приемам с огромно уважение и с чувство за дълг волята на съгражданите ни.  Искам да ги уверя, че ще дам най-доброто от себе си и ще направя всичко възможно, за да постигнем основната цел на всяко  демократично управление – подобряване  качеството на живот на хората. Ще се стремя с действията си да отговаря на справедливите очаквания на гражданите, да зачитам техните права и обществения интерес. Обещах и неотклонно ще следвам дадената дума да бъда кмет на всички жители на община Банско, допълни Кадев.

Опитът ми показва, че са нужни не много приказки, а много работа. Заедно с моя екип ще се заемем с нея незабавно. Наред с нетърпящите отлагане действия в навечерието на зимата и подготовката за  активния туристически сезон, пред нас стоят редица задачи, с изпълнението на които се ангажирахме - да преосмислим политиките в инвестиционната, социалната, културната, спортната и други сфери; да начертаем плановете за развитие на община Банско за следващите няколко години и в по-далечна перспектива.

Това са предизвикателства, с които ние  заедно можем  и ще се справим в името на  благоденствието, развитието и успеха на община Банско. Тук е нашият дом, тук е нашата България, тук е нашата Европа! На добър час и Бог да е с нас!, завърши речта си кметът.

На церемонията официално вече бившият кмет Георги Икономов предаде ключа от общината на наследника си Кадев, като пожела на новия кмет здраве и успехи.

„Честитя официално неговата изборна победа, Вие сте бил част от моя екип 3 годни – имал сте много задължения и отговорности, но сега те ще бъдат все по-всеобхватни, по-различни и по-големи. Надяваме се да се справите, защото отговорността не е малка. Вие спечелихте изборите с обещание за генерална промяна и се надявам, че ще работите Банско да продължи да се развива европейски, позитивно и динамично.“

Икономов връчи символичния ключ на града на новия кмет с думите:

„Връчвам Ви освен ключа, така и отговорността за цялата община и нейните жители.“

Митрополит Серафим пожела здраве и благоденствие на всички, а по-късно направи освет на сградата на Общината и на кабинета на кмета. Митрополитът подари на Кадев и Библия, която да го напътства в трудни моменти.

Веднага след церемонията се проведе и първото събрание на общинския съвет, на което бе избран за председател председателят на Сдружение на Банско – Димитър Русков.

Предстои назначаването на кметските наместници и заместниците на кмета Кадев.

ВСИЧКИ СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖТЕ ТУК

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Опаа22:35 - 07.11.2019
Айде мотофонец миризлив,духай.Много злобно,и нагло гледаш пак,но......докога ли?А съратникът ти Динко Загорчин(путьото)не знае къде се намира,гледа като уплашено зайче.А между другото,Евгения Тренчева(Стоянка Мутафова)не е снимана,как така без нея?Еии наглеци долни,вместо да наведете главите,и да се извините за кражбите,и рекета над хората,ти лай.о Икономово първо там да си.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK