Младите икономисти от НПГ „Димитър Талев“ заеха трето място в национално състезание

Снимки: НПГ

Те предложиха свежи застрахователни идеи, приложими в условия на пандемия

Тези дни се проведе първият дигитален иновационен лагер, посветен на социалното предприемачество, организиран от JA Bulgaria. В състезанието взеха участие над 80 ученици от цялата страна.

Шестима ментори от NN България и петима от JA Bulgaria подкрепиха 11-те екипа в работата им над важен социален казус в условията на извънредна ситуация в България и по света. Те трябваше да разработят иновативен застрахователен продукт, който да дава смислена защита в ситуация на пандемия.

На трето място в националното състезание „Виртуално предприятие“ застанаха екипите на Стефани Вълчева и Кристина Дакова от 11-и клас, специалност „Малък и среден бизнес“ в НПГ „Димитър Талев“.

Екипът на Стефани Вълчева - „Creative 8“, предложи разработването на онлайн приложение за всякакъв вид застраховки. Тяхната нова застраховка е „Safe haven“ за влагане на средства от 2% до 5% от работната месечна заплата. Набраните суми ще се използват при извънредни обстоятелства – пандемия, природни бедствия и кризи.

Продуктът на екипа на Кристина Дакова - „Амбиция“, е застраховка, която покрива разходите за изолация на потенциални носители на вируса или поставени под карантина лица. Ръководил и на двата екипа е старши учител Златка Пейчева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK