Общинари от Троян гостуват на колегите си в Банско

Снимка: Община Банско

Кметът на община Банско, Георги Икономов, и целият му ръководен екип посрещнаха представителите на Общински съвет-Троян. Те бяха водени от кмета Донка Михайлова и председателя на Общинския съвет – Петко Пенков.

По време на срещата домакинът запозна своите гости с добрите практики в работата на администрацията, както и с реализираните големи инфраструктурни проекти. Той даде информация за икономическия профил на общината с предимно туристическа насоченост, както и малък дял на дърводобивната и дървообработвателна промишленост.

„Благодарение на провеждането на редица силни летни културни събития, съумяхме през последните години да осигурим добра заетост в хотелската база и през топлите месеци. По този начин осигурихме по-висока степен на заетост на работните места в общината. А ръстът в броя на жителите на общината потвърждава, че явно хората намират добър поминък тук. Отчита се добра ниша в сферата на производството на хранителни продукти, които да се пласират на местния пазар, но за съжаление предприемаческата активност в местния бизнес не е висока”, сподели Икономов.

Обсъдени бяха общите предизвикателства, които стоят пред общинските власти като необходимостта от промени при формиране на такса смет, бързо запълващите се регионални депа за битови отпадъци, както и необходимостта от изграждане на междуобщински сепариращи инсталации за отпадъци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK