Банско спечели от благотворителното шоу и без Албер II

снимки: infomreja.bg

Хиляди наши и чуждестранни туристи превзеха курорта Банско за благотворителното шоу „World Star Ski Event“, което за първи път се провежда в България. Въпреки отсъствието на принц Албер Втори, което разочарова банскалии и гости, неговото шесто поредно шоу събра десетки световноизвестни спортни знаменитости под връх Тодорка.

„Ангажиментите на принца наложиха да променим цялата програма, но да се надяваме, че следващият път той наистина ще посети Банско. Въпреки отсъствието му нашият курорт спечели от провеждането на благотворителната инициатива“, заяви кметът Георги Икономов.

По думите му 120 000 лв. е похарчила Община Банско за цялата организация по провеждане на зведното шоу, като в сумата влизат и 24 000 лв., с които кметството се включва в благотворителния търг.

„Не е малка сумата, но размерът й бе определен като предварителен бюджет. Все пак подобно шоу рекламира не само Банско, но и България по цял свят”, каза градоначалникът.

Планинското градче посрещна многобройните туристи с идеално почистени от снега улици, перфектно почистен бе и проходът „Предел“.

За сигурността по време на благотворителното шоу в Банско бе осигурено засилено полицейско присъствие. Униформени патрулираха почти на всяко кръстовище в града.

През целия ден пред кабинковия лифт се виеха опашки от мераклии да се качат на писта „Алберто Томба”.

„Доказахме, че Банско е класен курорт и че можем да организираме събития от световна величина”, не скри удовлетворението си кметът на курортния град Георги Икономов. Той допълни, че още от днес започва подготовката за домакинството на четерите старта от Световната купа през февруари.
 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK