Банско се обагря с Великденски окраски и богата празнична програма

Снимка: Infomreja.bg

Банско ще посрещне предстоящите светлите християнски празници с богата културна програма.

Проявите ще започнат със спектакъла „Цветен Първи април”, който обединява двата празника - Цветница и Деня на хумора и сатирата, 1. април.

Самодейците към читалище „Никола Вапцаров” – Банско, са подготвили весела програма, представяща пролетните празници през призмата на характерния бански хумор и диалект, като салонът на културната институция ще бъде малък да побере всички зрители на 30. март.

Станалата любима за всички ученици в планинския град фолклорна обредност, свързана с Великден, ще се проведе на 5. април, Велики четвъртък, в музей Велянова къща.

Заедно с историците от Музеен комплекс – Банско, и техните колеги от читалище „Никола Вапцаров”, децата на Банско ще замесят обредни хлябове и козунаци, ще боядисват яйца с натурални багрила и преди всичко ще се забавляват.

Фолклорната изпълнителка Ангелина Милева ще гостува на курортния град на големия християнски празник.

С концерт на централния градски площад на 8. април от 11:30 ч., младата народна певица и ученичка на тракийската народна певица Диана Иванова, ще поднесе пъстра китка от празнични фолклорни изпълнения.

Както се полага на Великден, ще има весело Великденско надчукване с яйца, като победителят ще премери сили лично с кмета на общината – Георги Икономов.

А както всяка година, за най-силното яйце има предвидена вкусна награда  - кошница с Великденски лакомства. 

 

Снимка: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK