Банско се представя като топ фестивална дестинация на две изложения

Снимки: Община Банско

С всяка измината година Община Банско успешно затвърждава своите позиции на туристическа дестинация, както на национални, така и на международни туристически пазари. Курортната община взе участие в две престижни туристически изложения през изминалите дни, където се представи като топ-фестивална дестинация, промотирайки своя летен афиш.

Банско взе участие в информационен щанд на Министерството на туризма на провелото се  на 12 и  13 февруари 2019 г. международно туристическо изложение IMTM 2019 в Тел Авив, Израел.

Форумът се нарежда на водещо място по значение сред международните борси в региона, като се наблюдава непрекъснато увеличение на броя изложители,  професионални посетители и крайни потребители. Основен фокус в него бе зимният и летният туризъм, които са сред най-търсените продукти от туристите в региона.

Професионалистите и любителите, които посетиха форума, се запознаха и с културно-познавателните турове и пътувания с цел развлечения, които Банско предлага. Голям интерес за израелските туристи представляват летните активности в частност предпочитания към летните маршрути, които  региона предлага, освен  многообразието от летни активности.

Банско е позната и предпочитана дестинация от израелските туристи. Техният ръст спрямо 2017 г. е 28%, а над 74 000 са нощувките реализирани през 2018 година.

От 14 до 16 февруари в гр. София се проведе 36-ото издание на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО, най- престижния форум в туризма у нас. Тази година в него участваха над 380 туристически компании от 25 държави.

Община Банско присъства със собствен щанд заедно с представители на местния туристически бизнес. Една от основните цели на представянето бе привличането на  българските туристи през сезоните, извън зимния, чрез предоставяне на богати възможности за природен, фестивален, алтернативен и конгресен туризъм, както и MICE и СПА/Уелнес.

По традиция, щандът на Банско бе един от най-атрактивните на форума с организираната дегустация на месни специалитети и автентичен фолклор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK