Удари първият звънец! В един тон учениците рецитираха „Аз съм българче” в Банско

Снимки: Община Банско

С Вазовото стихотворение „Аз съм българче” започна учебната година в град Банско. То бе произнесено в един глас от всички ученици в планинския курорт – от най-малките първокласници до техните каки и батковци в гимназиалните курсове.

Тържественото общоградско откриване на учебната година се проведе на пл. „Никола Вапцаров” в присъствието на заместник-кмета Асен Кирицов, народния представител Александър Мацурев и директорите на учебните заведения в града.

 „Честит първи учебен ден, скъпи ученици, учители и родители!

Първият учебен ден е един от най – вълнуващите моменти за учители, родители и ученици, защото всичко добро започва със знанието!

Уважаеми учители, днес вие подавате ръка на децата, за да ги поведете по пътя на знанието. Подкрепяйте, мотивирайте, предизвиквайте своите възпитаници.  Пожелавам Ви да получите удовлетворение от труда и усилията, които полагате!

Драги родители, бъдете стабилният мост, по който децата да преминат по своя житейски път,  бъдете техният пример и опора, и се радвайте на всяко тяхно постижение.

Скъпи ученици, нека училището бъде за вас място за създаване на приятелства и разкриване на възможности! Бъдете любопитни, искайте и търсете знания, откривайте себе си!

Щастлива и успешна учебна година!Нека родното училище да продължи да бъде една малка българска духовна територия в глобалния свят!” бе сърдечния поздрав, отправен от Асен Кирицов към присъстващите.

През настоящата учебна година в община Банско за първи път прекрачват училищния праг 121 първокласника, от които 89 са в град Банско. Учебните заведения са обновени и приведени в готовност за учебния процес, а за гимназистите, жители на околните села, Общинска администрация Банско се е погрижила за безплатен транспорт до професионалните гимназии в Банско.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK